Förlust mot Bofors

Tranås förlorade mot Bofors på bortais men svarade ändå för en mycket bra insats genom att hämta upp ett 0-3-underläge, något som ger råg i ryggen inför fortsättningen av serien.

Första perioden:

Matchen börjar inte bra för TAIF, Bofors gör 1-0 innan det gått två minuter. Det är Tobias Johwelin som tappar pucken, Bofors kommer 3 mot 1 och Kalle Mattson i målet har inte en chans. Matchen är annars jämn och när Tobias Johwelin kommer fri efter halva perioden tror man att han ska kvittera men han blir upphakad och det blir straffslag. Straffen slår Lenny Dower som lurar målvakten men sen skjuter i ribban, otur. Det blir istället så at Bofors tar över matchen efter detta och gör två snabba mål fram till 3-0 och det ser mörkt ut för Tranås. Det är även mycket nära 4-0 men Kalle Mattsson gör en otrolig räddning.

Med tre minuter kvar kommer TAIF i en kontring och Magnus Axelsson reducerar till 3-1 framspelad av Johan Ström. Petter Skidén har sedan även han en bra chans men missar och perioden slutar 3-1. TAIF kommer att få börja andra perioden med powerplay eftersom Peter Messa blir utvisad med 30 sekunder kvar, det gäller att utnyttja detta läge för att komma tillbaka in i matchen.

Andra perioden:

TAIF tar chansen och reducerar till 3-2 i det inledande överläget. Det är Peter Johansson som sätter pucken framspelad av Lenny Dower efter fint powerplay. Dessförinnan har även Jonas Holmström haft en puck inne men detta mål blir bortdömt för hög klubba. Nu spelar Tranås riktigt bra och dominerar matchen. Efter halva perioden är Jim Ivars tuff framför mål och detta utmynnar i riktigt rallarslagsmål som slutar med 2+2 för Ivars 0ch 2+2 för Per Sveder i Bofors, men även Emil Kåberg i Bofors blir utvisad och det blir powerplay för TAIF. Även nu spelar bortalaget mycket bra i powerplay och Magnus Axelsson trycker in kvitteringen efter 11.30.

Tranås har alltså vänt ett tremålsunderläge och nu finns det bara ett lag på banan, Bofors slår icingpuckar och chanserna avlöser varandra för Tranås. Jim Ivars har ett skott i ribban och det är mycket nära ett ledningsmål. Bofors reser sig något i slutet av perioden och har ett par chanser men detta är helt och hållet TAIF´s period och det blir en mycket spännande tredje period.

Tredje perioden:

Matchen är helt jämn i tredje perioden. Magnus Axelsson har en bra chans men det är istället Bofors som tar ledningen efter fyra minuter genom Kristoffer Näslund. Bofors får en kontring efter misstag av TAIF i anfallszon och det känns inte speciellt rättvist. Bortalaget fortsätter att spela bra och reder också ut ett 5 mot 3 läge som uppstår efter nio minuter, Lenny Dower blir utvisad när Calle Suuronen redan sitter i båset.

Mot slutet av perioden har TAIF ett visst tryck men oturligt nog blir Petter Skidén utvisad 16.34. TAIF reder ut detta men det är Kalle Mattson som räddar TAIF med ett par bra räddningar. Tränare Kjell Allstrin tar ut målvakten när Bofors slår en icing med en minut kvar men Bofors gör 5-3 i öppet mål och matchen är avgjord.

Trots allt en mycket bra match av TAIF, hela laget ska ha beröm. Upphämtningen från 3-0 imponerar och nu har TAIF fyra av fem matcher på hemmaplan och ska kunna klättra i tabellen. På söndag är det hemmamatch mot Arboga och det bör kunna bli tre poäng.