Emil Kåberg till FBK

Han hyrdes ut till Färjestad under senvintern och våren och fick relativt mycket speltid. FBK har nu skrivit ettårskontrakt med Närkingen som kom till Bofors säsongen 01/02 och snabbt gjorde succé.

Under onsdagen blev det klart det som under en längre tid varit aktuellt; Emil Kåberg skriver på för Karlstadklubben.
- Med en sommars försäsongsträning kommer Emil att bli ännu bättre. Hans spelstil kräver kraft och mycket bränsle, säger Håkan Loob till farjestadsbk.se.

Publikfavoriten från Närke växte oerhört fort in i Karlstadspublikens hjärta, precis som han gjorde under sina tre säsonger i Bofors. Med en inställning som kan förflytta berg kan man alltså nå riktigt långt.

Det är ett ettårskontrakt som har skrivits under och det var relativt väntat efter de uttalanden som klubbledningen i FBK gjorde under tisdagen. Det antyddes då att endast underskriften saknades och att båda parter var överens, något som alltså blev officiellt under onsdagen.

Emil Kåberg blir således Bofors bidrag till elitserien till säsongen 04/05, om inte Oscar Steen också skulle få något anbud från elitserien som smäller högre än allsvenska Bofors kontraktsförslag. Detta kan jämföras med de fem spelare som tog klivet upp i Svenska hockeyfinrummet under fjolårssäsongen.

Bofors officiella hemsida, boforsik.com, rapporterade under onsdagen att Johan Olsson väljer att fortsätta i föreningen ännu en säsong. Detta medför att truppen börjar ta form, främst på forwardssidan som är tämligen välfylld i ett så tidigt stadium av "Silly season".

Joacim Book2004-04-28 22:10:00

Fler artiklar om BIK Karlskoga

Djupanalys: Så kan ett BIK-lag med ambitionen att gå upp i SHL se ut
Misslyckade värvningar är orsaken till förfallet