Avslöjar: Här är fyra namn SSK kollar på inför satsningen 22/23
Fotomontage: Janne Willman.

Avslöjar: Här är fyra namn SSK kollar på inför satsningen 22/23

Under en intervju på SSK:s hemsida berättade klubbdirektören Robert Andersson att man tror mycket på före detta SSK-spelare som vänder hem. Vilka är det då som är aktuella? SvenskaFans kan avslöja fyra namn som det nya värvningsteamet tagit kontakt med. - Vi har pratat med flertalet spelare som skulle kunna komma hem, en del av dem är utomlands, kommenterar tillförordnad sportchef Anders Eldebrink.

Den första vi vet SSK visat intresse för är Sebastian Dyk och det ser klubben som ett av de svåraste namnen att landa. Så man ska nog inte ha alltför höga förhoppningar.
Den 29-årige forwarden gjorde 56 poäng på 50 matcher under hans säsong i Södertälje 2018/2019 och pratade varmt om känslorna han hade fått för klubben under den korta perioden.
Efter det året tackade Sebastian Dyk nej till SHL-erbjudanden och gick till Helsingfors i finska högstaligan. Där ska han vara mycket uppskattad och de senaste två och en halv säsongerna har det blivit 86 poäng på 129 matcher.
  
Jonas Engström med SPAIF som moderklubb är en spelare klubben ska ha visat intresse för och kan nog ses som en mer realistisk värvning än Dyk.
Forwarden tog sig hela vägen från Södertäljes juniorverksamhet till A-lag och var kapten i klubben 2014/2015. Efter degradering till Hockeyettan blev det Oskarshamn och han var med och tog upp den klubben till SHL 2018/2019.
Det året gjorde han 37 poäng i Hockeyallsvenskan och Södertälje ska ha visat intresse redan där men det blev Växjö istället. En kort sejour på 13 matcher innan han återvände till Oskarshamn där han stannat sedan dess.
Den här säsongen har den 30-årige forwarden gjort tio poäng på 27 matcher och nu har klubben visat intresse för att värva hem forwarden.
 
Nästa spelare är NHL-meriterade Niclas Bergfors. Efter en stark fjolårssäsong med 27 poäng på 52 matcher i SHL fick den högerfattade forwarden förlängt kontrakt med Djurgården.
I år har det gått tyngre, som för de flesta i DIF. 34-åringen har inte mäktat med en enda poäng på 25 matcher i SHL och nu förs det en dialog med sin gamla klubb.
 
Sista spelaren vi vet att SSK kontaktat är ingen mindre än Ludwig Blomstrand.
Forwarden som man märkligt nog inte ville förlänga med för några månader sedan efter tre producerande säsonger i rad.
Efter ett negativt besked från SSK så skrev Blomstrand på för HC Plzen i tjeckiska högstaligan. Där har det blivit 24 poäng på 29 matcher.
Nu ska det återigen finnas kontakt med klubben och vi får se om gamla misstag kan rättas till.
 
Mer kortsiktigt väntar klubben just nu på besked kring om ligorna i Norge och Tyskland ska stänga. Då öppnas ett utbud upp för förstärkningar som kan hjälpa till med att hålla klubben kvar i Hockeyallsvenskan. För det är såklart en förutsättning för att något av det ovannämnda ska kunna ske.
 
Man har även sedan länge visat intresse för Linus Videll och Dragan Umicevic.
Den sistnämnda bör presenteras inom en snar framtid.
SSK visar nu i alla fall en ambition och att man är allvarliga med att komma topp-3. 
Sedan om man lyckas landa något av namnen förutom Dragan? Det får framtiden utvisa.
Nu gäller det först och främst att verkligen att göra allt man kan för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.
Klarar man det, kanske det finns hopp om en roligare säsong 2022/2023.

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42021-12-18 01:01:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar