Bara att sätta sig på sadeln igen

Bara att sätta sig på sadeln igen

Årets värvning lämnar efter säsongen, och om vi tog alla steg i rätt riktning i somras så blev detta ett hårt slag i ansiktet.

Utan att på något sätt överdriva så har jag en liknande tom känsla som när Hv trillade ur SHL 2021. Dagens pressmeddelande att Chris Abbott ska lämna HV71 efter säsongen är ett hårt slag i ansiktet. 
Först och främst så är jag hur glad som helst för Chris och önskar han all lycka till, detta är en chans han har förtjänat länge. Samtidigt var det inget jag tror någon hade räknat med, men nu står vi här och lite tillbaka på ruta 1. Samtidigt så har Chris hela säsongen kvar att arbeta med. Drömscenariot är att man hittar någon så snabbt som möjligt och som helst kan jobba jämte Chris under året och att överlämningen blir så enkel som möjligt. För att inte stå där i Juni med ett lag som någon "tar över"
Att hitta någon nu direkt kommer givetvis inte hända. Anna-Lena Isaksson har redan gått ut och sagt att dem inte tänker stressa fram något, vilket givetvis är positivt men åt andra hållet så tror jag inte man ska vänta allt för länge heller. 
Men nu gäller det att vi ta vara på vad vi har, Anton Blomqvist energi kommer vara kvar och jag hoppas och tänker att inget annat är tänkbart att ledningen kommer ha med Anton i loopen för att hitta en perfekt partner som har samma syn som han. 
Personligen så vad jag tror hade varit bäst är att man hittar någon som kan hoppa in ganska omgående, men samtidigt ska det vara någon som är väl scoutad och att man vet vad man får av. 

Tänkbara Kandidater

Emil Georgsson - Ett tips av MrMadhawk som jag fastande lite för, har ett utgående kontrakt med Södertälje, samt att själv erkänt att han skulle vilja ta ett SHL uppdrag. Samtidigt om Emil ska in så vill jag verkligen att han skulle behöva gå jämte Chris ett tag för att komma in i det på bästa sätt. Men det är långsökt, men samtidigt en person som verkligen visat att han har kapacitet till att ta upp lag i tabellen. 

Thomas Johansson - Detta hade varit otroligt fräckt av HV att kapa honom från Leksand, som till dagens datum inte har förlängt något med Thomas. Har gjort en resa med Leksand som inte ska underskattas, har varit med att byggt upp Leksand från botten till ett stabilt SHL lag. 

Johan Hult - Säkert delade meningar om Johan, och sanningen är att Johan ansvarade för laget som åkte ur SHL men och med ett STORT MEN var också han med på resan tillbaka. Dock tror jag att Johan själv känner sig rätt klar med hockeyn. Men jag hade nog inte varit helt emot det men absolut hade jag helst sätt att man hittar någon annan. Samtidigt så kryllar det inte direkt av GM/sportchefer.

Det är verkligen ett hästjobb som ska göras och jag vet inte om jag kan helhjärtat säga att jag känner mig trygg i att det blir rätt. Det ända jag hoppas egentligen på är att ledningen kommer ta hjälp av både Anton men även Chris för dessa herrar vet vad som skall göras framåt och då tänker jag att dem bör också veta vem som kommer kunna hjälpa dem.
Samtidigt ska det inte underskattas att Abbott kommer vara kvar hela säsongen och är helt övertygad om att han kommer fortsatt göra ett grymt arbeta. Samtidigt så hur attraktiv blir Hv för spelare och eventuella sponsorer när man nu står i utan GM/sportchef men som mot argument vet alla vilken väg HV vill ta, man vill bygga upp Hv till ett stabilt SHL lag. 

Tack för er tid!

 

Eddie Josefsson@josefsson_eddie2024-10-16 20:46:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast