Scaniarinken, 2022-10-19 19:00

Södertälje - Kristianstad

Bogren inför SSK-KIK
Bildmontage: Janne Willman

Bogren inför SSK-KIK

Matchen mot AIK en besvikelse, vad är dina tankar om den?
-Det är klart att det är en besvikelse, det är första matchen som vi inte riktigt håller oss till det konceptet vi vill.
Men så är det, ibland kommer sådana matcher, det är tråkigt men det är bara att försöka studsa tillbaka. Vi har lagt den bakom oss och så tar vi det där ifrån och hoppas att vi inte ska få se det mer.

Kristianstad nästa motståndare, ett lag ni inte mött ännu. Dina funderingar om det laget, vad kommer ni att mötas av imorgon?
-De har inte ändrat sitt spel utan det kommer nog att gå i full fart, de är intensiva, åker mycket skridskor. Jobbiga att möta, tycker de har en farlig offensiv om man ger dem för mycket tid. Det är det som brukar känneteckna dem, de har ett bra boxplay.  
Det brukar bli tuffa matcher mot dem, det blir det säkert imorgon också.

Luciani har lämnat SSK, vem kommer att ta den platsen i truppen till matchen imorgon?
-Det får vi se för vi har lite sjukdomar och skador, det är en del forwards borta. Det blir nog någon junior som får kliva in. Olle Hilmersson ligger väl närmast till hands eller kommer vara med i alla fall, sen får vi se, det kan bli någon junior till beroende på sjukdomsläget.

Hilmersson, vad finns att säga om honom, vad kommer han in med?
-Han är normalt centern så det kan bli möjligt att han spelar det imorgon. Tycker han är en klassisk tvåvägscenter. Skicklig, duktig tycker jag, har en offensiv skicklighet och jobbar bra över hela banan. Jag tycker att han har visat de matcher han varit med och de bytena han har fått att han klarar av att spela på den här nivån.

Dahla saknades på dagens träning, vad var orsaken till det?
-Sjukdom.

Då är han inte med imorgon då?
Det vet vi inte ännu, det är många timmar kvar, haha. Finns en möjlighet men det får man ju se på förmiddagen imorgon hur han mår.

Skadestatus annars, är det Liljewall, Norbe, Wallner och Ciernik som saknas i vanlig ordning?
-Stoffe är borta och kommer nog missa den här veckan i alla fall. Leon börjar närma sig, han var hos läkaren här om dagen och det går bättre och bättre, Spelar inte imorgon, sedan får vi se. Ciernik missar nog någon vecka till. Sedan har vi ju Dragan då sedan tidigare, det är lite otur att det är så. Läs Emil Georgssons uttalande om Daniel Norbes skada här.

-Det är svårt att uttala sig exakt om när en spelare är tillbaka i spel, det handlar om muskulära saker, i vissa fall kan det gå snabbt och i vissa fall kan det ta längre tid.

Viktor Lang tränade idag så då är det ingen fara för hans medverkan imorgon?
-Nej, med backarna är det lugnt.

Kan du säga något om hur ni formerar laget imorgon?
Vi kommer att ändra lite i formationerna, kommer att sätta ihop en ”gammal” kedja. Sedan beror det lite på om Dahla kommer till spel eller inte.
Därför är det svårt att säga exakt hur vi kommer att sätta upp det. Men det kommer att bli en del ändringar, det kommer det.

Och målvaktsvalet kan du som vanligt inte avslöja :)
-Hahaha, nej den håller jag på tills imorgon.
 

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-10-18 14:30:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar