Delar av ståplats blev utvisade ur arenan

Vad som innan skulle vara ett återtåg till ståplatsläktaren och ett försök att få en levande supporterkultur slutade tyvärr inte som planerat. Redan i matchminut 9 sågs stora delar av moras klack lämna ståplatssektionen efter att de blivit bortvisade av matchvärdar.



Mora IK som klubb har under en period jobbat aktivt med att locka allt fler publik till både arenan, men specifikt för att fler just ska välja ståplats. Under sommaren har klubben målat om både hemma och borta stå, samt adderat en zon för barn och ungdomar att stå för att göra ståplats mer attraktivt. De hade även ordnat att ungdomar under en viss ålder ska få gå in gratis.

Redan vid första hemmamatchen mot Vita Hästen kunde man se att detta inte fungerade precis som man ville. Det var tillvisso fler folk på ståplats, men fortfarande samma grupp som lät med de vanliga ramsorna i en medioker decibelnivå.

När klubben själva inte lyckats att skapa en levande ståplatsläktare agerade ett par hängivna Mora fans och skapade ett evenemang som kallades ’’alla till ståplats’’. Det blev totalt 35 styckena som valde att gå med i detta initiativ som inledes på en krog för att sedan tillsammans färdas mot arenan.

Inledningsvis kunde man höra (både från vad tv tittare och personer på arenan har sagt) en rejäl höjning av decibelnivå. Läktarkulturen var tillbaka trodde man. Det tog dock inte lång tid innan det märktes att det fanns en fejd mellan den nya och den gamla klacken. Till exempel sjöngs det på olika ramsor, där den ena delen av ståplats började på en ramsa som sedan försöktes överröstas av den andra delen. Podiet som är klackledaren Ljunggrens, verkade inte längre tillhöra honom utan det stod andra där.
 
Vid matchminut nio när kameran filmade mot moras klack kunde man se stora delar lämna ståplatsläktaren. Snart därefter kunde man på sociala medier se i lokala MIK grupper att det var frustrerat. Kommentarer som ’’första gången det är tryck och då förstör klubben det såhär’’ och ’’tjatar om mer folk till ståplats, sedan slänger man ut dem’’. Anledning? De blev utkastade av matchvärdar för att klackledare Ljunggren skulle få tillbaka podiet.

MoraJonas2022-10-28 20:20:00
Author

Fler artiklar om Mora

Vinna eller försvinna - Djurgården har skaffat matchboll i semifinalen
Kaffe kaka tredje raka