Nobelhallen, 2022-12-30 19:00

BIK Karlskoga - Södertälje
2 - 6

Fjärde raka segern mot Bofors.
Fotomontage: Janne Willman

Fjärde raka segern mot Bofors.

SSK utklassade Bofors med hela 2-6. Vi har även utsett årets SSK spelare 2022.

Med tre raka segrar över Bofors så hade SSK ett mentalt grepp om Värmlänningarna redan innan matchen. De skulle bli även en fjärde seger ikväll. Vem hade trott det innan säsongen började att vi skulle bli ett "Boogey team" för Bofors, inte jag i alla fall.
Segern ikväll var en ren och skär kämpa seger. De är de hårda jobbet, som nu givit laget lite arbetsro inför fortsättningen av serien som drar igång igen den 4 januari.

SSK har saknat effektivitet sedan den tunga förlusten i Ö-vik. Den tog mentalt på laget hårdare än man anat. Men nu har de åter lossnat med målskyttet och framför allt spelet med en man mera på isen. Ikväll va inget undantag. Tvärtom!
På fem PP så gjorde SSK fyra mål. Firma Videll & Pasic och Norbe dominerade fullständigt isen ikväll i numerärt överläge. Även arbetet framför mål har varit bättre och vi får göra de så kallade enkla målen när vi har skymning. Där gör Alba, Liljewall & Co ett otroligt bra jobb.

SSK hade med sig ett bortafölje som gav spelarna grym energi under hela matchen. Tror inte jag hörde en enda minut när de var tysta. Oerhört starkt jobbat alla ni som var på plats. Kul att ni inte åkte förgäves och antar att bussresan hem var rätt trevlig att uppleva och att ingen hade nån röst kvar efter matchen. Måste ha varit varmt i Nobelhallen då en del av klacken visade sig i bar överkropp :-)

Tycker att matchen är rätt jämn i den första perioden. Båda lagen byter en del chanser med varandra och det blir mållöst. Litet övertag för SSK tycker jag ändå.
Albert Sjöberg har fått spela från start ikväll. Han tackar för förtroendet och ger SSK ledningen i början på andra perioden. Albert kommer fri med Volden som räddar skotten men Abbe kan skjuta in sin egen retur i mål. Härligt jubel utbryter då Albert åker till SSK klacken för att jubla. Sedan startar Powerplay maskinen Södertälje. Där är de ingen tomgång utan fullt ös som gäller. Först sätter Newell sitt första mål i en blågula dressen då han först skjuter ett inte alltför hårt skott, där Volden är skymd. Som om det inte räckte så utnyttjar Videll nästa överläge och prickskjuter in 0-3 och då har det bara gått halva matchen.
Efter det så tar Lucas Carlsson en onödig utvisning och de tar Bofors fasta på och skapar lite nerv i tillställningen med att göra 1-3.
SSK får ytterligare ett PP när de får chansen att spela fem mot tre när det återstår fem minuter av andra perioden. Ännu en gång så visar Linus Videll vilken klasslirare han är.
Han snärtar upp ett handledsskott upp i krysset. De är så hårt och väl placerat och studsar ut ur målet som en kanon. Som om det inte räckte slarvar Bofors med ett byte och SSK får ytterligare en chans att utöva spelet med en man mera. Behöver jag skriva vad som händer. MÅL!!, såklart. Den här gången är det Vidells tur att servera Pasic, som med ett distinkt skott gör 1-5.
Det här är för bra för att vara sant.

Med en fyra måls ledning och en period kvar så finns det hopp om att detta kanske går vägen ikväll. Lite orolig är man trots allt ändå, måste vara skadad sedan flera år tillbaka att aldrig ta nåt för givet när det gäller SSK. Det visar sig åter att det går att lita på SSK i år. De kan städa av matcher och faktiskt spela lite på resultat. Även om Bofors gör 2-5 så hinner jag aldrig bli riktigt orolig. De är främst tack vare Liljegren som punkterar matchen med att servera Luchuk öppet mål med en brilliant passning. Thanks! tror jag Aaron måste ha sagt efter den passningen. Kul att båda importerna fick göra mål ikväll. Jag kritiserade Liljewall inför förra matchen, då gjorde han mål direkt. Nu innan match i min förra krönika kritiserade jag Newell och han svarar med mål. Vem ska jag kritisera här näst?

Spelet med lika många på isen idag tycker jag Karlskoga är bättre än vi ikväll. Det är Tolopilo som räddar oss några gånger med flera avancerade räddningar. Han tycks ha funnit tillbaka till sin höga nivå, efter en kort svacka.

Hockey året 2022 är slut för SSK;s del. Den har varit jobbigt till stora delar. Vi klarade oss kvar tack vare att Tolopilo stod på huvudet i kvalet mot Troja. Hade han inte gjort det så hade vi spelat i division 1. Vi vill helst inte prata om 2022, men vi har tagit lärdom av det och tillhör just nu topp fyra i serien. Det är det som räknas.

Om det funnits ett pris att dela ut som ”Årets spelare 2022 ” i SSK hade den gått till två spelare. Både Tolopilo och Dahlström förtjänar det.
Årets genombrott går till Ludvig Jansson. Tänkt vilket självförtroende han kommer hem med från JVM där han just nu leder den interna poängligan med fem poäng.


Vi på redaktionen vill önska Er alla läsare Gott nytt år och hoppas att 2023 blir ett år där vi är med om att slåss om den åtråvärda SHL platsen på allvar.

"winning is a habit"

Här kan ni se presskonferens ifrån Karlskoga.
 

Janne Willmanstallis50@hotmail.com2022-12-31 00:20:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar