Forward till J20 - damerna förlänger med back

Forward till J20 - damerna förlänger med back

Silly season är i full gång för herrarna men det rör på sig så här års även i de övriga lagen. J20 spetsar och damerna förlänger med en viktig kugge.

Damerna har inlett silly season starkt. Under säsongen förlängde man med toppspelarna Julija Blazinsek och Pia Pren. 

Man har efter säsongen även lyckats säkra upp ytterligare spelare som var med och tog laget till ett kval mot SDHL föregående säsong; Bim Schalén, Emma Nichols, Isabella Horvrath, Mindy Lindholm, Mirey Saado och Indira Bosch.

Dessutom har man fått in nyförvärv i form av Beatrice Hjälm, Sunna Björgvinsdottir, Hunter Mosher, Adel Juzkova och Emma Aller Mathiesen.

Beatrice Hjälm till SSK dam

Näste kvinna in i lagbygget ska vara backen Amanda Ingström, 28. Finländaren kom till SSK inför säsongen 20/21 och har varit i klubben sedan dess. Föregående säsong blev det sju poäng på 22 matcher. Nu ska det alltså vara klart med en fortsättning för Ingström.

J20 håller även på att sätta sin trupp. Man ska ha ryckt i Arivd Kruuka från Växjö och lyckats behålla backen Elias Sjöström trots intresse från SHL-föreningar.

Det finns uppgifter på att Ludvig Hendén, LHC och Mikael Taylan, HV71, ska vara på väg till klubbens juniorlag.

En spelare ska i alla fall vara helt klar från just HV71 och det är William Bengtsson Söderlund, 19. Forwarden stod för 37 poäng (22+15) på 43 matcher i HV71s J20 ifjol. Han fick dessutom vara med under en HockeyAllsvensk match med HV71 och var utlånad under tre matcher till HC Dalen i HockeyEttan.

Det sista junioråret kommer alltså spenderas i SSK och han är förmodligen tänkt för att ta en roll högt uppe i hierarkin.

William Bengtsson Söderlund i HV tröjan i en match mot Västervik 

Adam Gunnarssonadamgun345@outlook.com@adamgunnarsson42022-05-10 15:39:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar