Hopp, förtvivlad och en längtan

Hopp, förtvivlad och en längtan

Min optimism tog över lite i förra artikeln och jag drog till med att vi skulle ha 9 poäng efter dessa spelade matcher, facit säger 6 poäng men faktum är att chansen till 9 poäng kastades bort.

Matchvecka 4
7 matcher och 6 poäng ger oss 0.86 poäng/match i snitt och det är inget som kommer skrämma någon. Det hade mycket väl kunnat vara 9 poäng men matchen mot Örebro slarvades bort, Hv gav mer eller mindre Örebro den segern. 
Något som jag tycker har varit ett av problemen under några år, är att Hv har oerhörda problem att ta poäng i flera matcher i rad. Istället lyckas man oftast med en vinst som följs upp med en förlust.
Men en faktor som jag heller inte har sett tidigare är vinsten mot MoDo där man spelmässigt egentligen inte ska få med sig 3 poäng men lyckas reda ut det, mycket tack vare Hugo Alnefelt. 
Om nu Hugo kan fortsätta hålla den nivån så kommer bara han i sig kunna ge Hv poäng. Med mest skott på sig i hela ligan lyckats få en räddningsprocent på 92,9% så håller jag tummar och tår att han kan det. 
Matchen mot Färjestad kändes som om den matchen spelades för 10 år sen, det var kamp om varje puck, tacklingar som skapade stämning i hela arenan och många mål. Men oerhört starkt av Hv att kunna komma ut på det sättet, man såg verkligen till att tidigt sätta stopp för Färjestads spel, speciellt i egen zon. 

Betygen
Betygen kommer från matchen mot Färjestad men med Örebro och MoDo matchen i minnet

Betyg 5 - Victor Sjöholm Hans förmåga att tacklas och vara hård kan man älska men att som sista gubbe på blå välja att kliva upp och tappa spelaren till att det blir en målchans åt motståndaren. Ja jag tycker kanske inte att han väljer sina tacklingar vid rätt tillfälle och dem senaste matcherna tycker jag mig se att det är de ända han går ut för. Att sätta in en tackling. 
Misstolka mig inte fel här, jag älskar att man delar ut en ordentligt bröstvärmare till motståndaren. Men man måste kunna analysera tillfällena på ett bättre sätt.

Betyg 4 - Special teams Med reservation att vi har flera av dem tilltänkta PP spelarna borta, så tycker jag att det ska finnas en struktur och en plan av vad som ska ske. Nu blev det utdelning i PP mot Färjestad men fortfarande tycker jag att spelet i PP måste bli bättre. Det skiljer inte mer mellan lagen i SHL att speciell teams är en stor faktor. Just nu har Hv en BP procent som ligger på 71.43% näst sist i SHL, PP ligger på 16.6 % 9:e placering i SHL. Jag ser det som två faktorer som måste bli bättre. 

Betyg 3 - Hugo Fransson Han har tagit kliv denna säsongen, kanske inte exakt så pass mycket man önskat men han fortsätter att bli bättre och det är en back man kan bygga med i lång tid framöver. Hans jobb belönades med en förlängning vilket jag personligen tycker han har gjort sig förtjänt av.

Betyg 2 - Hugo Alnefelt Älskar rent ut sagt att vi har en bra första målvakt. En målvakt som ger oss chansen till att ta poäng. Nu gäller det bara att vi utnyttjar dem chanserna Hugo ger oss, likt Modo matchen.

Betyg 1 - Jamiro Reber Det är bara att gratulera till hans A-lag kontrakt (ej offentligt än 10/10) han passerade i lördags 100 minuter vilket per automatik ska ge ett a-lag kontrakt. Han firade det genom ett utomordentligt klass mål mot Färjestad, detta är en spelare som hela tiden bryter mönster. Det glöder om han när han är på isen och hela tiden skapar en målchans.

Skånevecka 
Ikväll står Malmö för motståndet, återigen ett lag folk på förhand tippar ska slåss med hv i dem nedre delarna i tabellen, men Malmö är oerhört duktiga på att få matchtempot till det som passar dem. Hv måste hålla sig till sin egna matchplan och fortsätta sätta stopp i spelet precis så som man lyckades med i lördags. Den 12/10 så står Rögle för motståndet och jag vet inte vad jag ska tro om den matchen. Rögle har likt hv drabbats av en del skador men kommer även den matchen att bli en tuff drabbning. Det jag önskar mig mest är att vi ger oss möjlighet att ta poäng i flera matcher i rad så det finns något att bygga vidare på. Med Färjestad matchen i bakhuvudet hoppas jag att hv vill fortsätta där dom slutade och då kan det bli en rolig vecka, men tyvärr säger min magkänsla något annat.

Tack för er tid!

Eddie Josefsson@josefsson_eddie2024-10-10 16:15:00
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast