Krönika: Tre Kronor gör rätt - Förstår frustrationen
"Dopad? Nej, inte vår Bäckis!"

Krönika: Tre Kronor gör rätt - Förstår frustrationen

Efter heta diskussioner så skriver Viktor Alner kring hans tankar om Bäckströms OS-dramat som skapat krut och kanon i hockeyvärlden.

Som Gävlebo skär sig rubrikerna om Nicklas Bäckström åker fast för doping rejält.
”Nej det är inte sant, inte vår Bäckis!” var många reaktioner från folket i Gästrikebukten.

Nu vet vi att det rör sig som en medicin och inget skyldigt dopingpulver eller vad det nu kan vara. En medicin som Bäckström använt sig utav i över sju års tid. Det vill säga från Brynäs IF till Washington Capitals och flertal landskamper. Nej, denna medicin kan inte ha kommit undan papperna- omöjligt!

Vems fel det varit? Vi kan diskutera konspirationsteorierna till nästa OS om vi så vill. Jag förstår Tre kronors frustration och jag förstår den skam vår Bäckis känner just nu. Ingenting var med mening men någon bär ansvaret. Kanske är det flera som bär ansvaret eller någon enstaka individ? Ärligt talat jag bryr mig inte.

Nu kräver Finland att Sverige ska bli diskade och att silvret ska nå våra grannar i öst. Jag säger lägg ner Finland. Något dylikt ska inte påverka ett helt lag.

Att Pär Mårts var förbannad efteråt har jag fullt förståelse för. Jag kan inte hela historien men tänk er följande scenario:

Spelarna ställer in sig på finalen mentalt. Spelarna har pratat ihop sig med kedjor och femmor. Bäckström får plötsligt reda på innan uppvärmning (två timmar innan nedsläpp) att han inte får spela. Anledning är doping!
När idrottsvärlden får höra om doping ser alla rött. Tre Kronors spelare är professionella men de är inte mer än människor. Klart att tankarna går åt alla håll och kanter hos var individ. Plötsligt måste kedjorna göras om bara timmen innan du ska spela en OS-final.

Ledarstaben får leva i ett stort jävla kaos timmarna och minuterna innan nedsläpp och ingen förstår egentligen någonting. Helt plötsligt måste man försöka få igång en omladdning för att en final i de olympiska spelen väntar. Detta skulle man kunnat ha förhindrat om laget fick reda på det här 24 timmar innan match. Eftersom att det var några dagar sedan Bäckström gjorde testet.

Resultatet blir frustration i lägret och handen på hjärtat.  Det kändes inte helt korrekt till när Sverige mötte Kanada. Nu ska man inte skylla förlusten på detta, Kanada var värdiga vinnare och skulle säkerligen vunnit ändå. Men jag förstår Tre Kronors frustration och att man vill gå till botten med detta.

Tre Kronor skämmer ut sig? Tycker man det så visst. Jag tycker däremot att Tre Kronor gör helt rätt och nu vill man få alla ord och papper på bordet. Svart mot vitt på varför IOK valde det absolut sämsta timingen att meddela detta.

Stå på er svensk hockey. För såhär får det inte gå till!

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2014-02-23 22:02:00
Author

Fler artiklar om Tre Kronor