Ni var magiska och jag hoppas ni återvänder till nästa match
Fotomontage: Janne Willman

SSK tog kommandot i play out-serien mot Troja/Ljungby. Seger med 3-1 och 2679 på plats som lät som det dubbla men inget är vunnet. Långt ifrån. Därför hoppas jag att alla som gick befinner sig på plats även på måndag och att några nya ansikten dyker upp.

SSK kom ut starkt i den första perioden. Tycker man tar kommandot direkt och vårdar pucken. Inga naiva misstag.
Märktes dock, såklart, att en hel del stod på spel. Man höll lite hårt i klubban varje gång man skapade en målchans.

Något jag inte gillade var disciplinen, Malmström tog en av två onödiga utvisningar åtta minuter in. Vi hade tur att Trojas powerplay var iskallt men fortsätter vi ta sådana utvisningar kommer det kosta.

Troja drar på sig sin första utvisningen ungefär kvarten in, det är den tidigare SSK-backen Oscar Eriksson som får sätta sig i utvisningsbåset. Dröjer bara 28 sekunder innan födelsedagsbarnet Albert Sjöberg får in pucken mellan benen på Markus Ruusu.
Grattis i efterskott!

Tjugo sekunder efter målet åker Jacob Dahlström ut för att bli neddragen. Brukar inte ge domarkritik men allvarligt?

En välförtjänt 1-0 ledning efter första och SSK får inleda mittenakten med ungefär 30 sekunders powerplay efter att Kevin Karlsson åkt ut för fasthållning.
Inget man utnyttjar direkt men bara två och en halv minut in i andra står Nikola Pasic, som spelade mycket bra, för en fantastisk passning bakom mål fram till Albert Sjöberg som bara kan raka in 2-0.

Man fortsätter spela bra men 06:29 in åker Malmström ut för slashing.
Troja skapade några halvfarligheter och fick lite momentum.
Efter powerbreak var det spel mot ett mål, man tröttade ut SSK försvaret och Tolopilo fick göra den ena kvalificerade räddningen efter den andra.
Med sex minuter kvar får Troja in ett välförtjänt reduceringsmål när Victor Romfors får in ett slagskott från den högra tekningscirkeln. Ett skott som var välplacerat men rätt löst. Tolopilo vill nog ha tillbaka den men han gör en så pass fin insats överlag som rättar till det misstaget.

Troja fortsätter trycka på men blir lite för naiva och tar en utvisning för sex man när man ska byta i anfallszon med drygt tre minuter kvar.
Resterande del av perioden spelas mer eller mindre av då SSK inte lyckas skapa något i powerplay.

Inte mycket händer i period nummer tre.
3:23 in får Emil Aronsson ett läge och väljer att dundra in ett slagskott och vi har 3-1.
Aronsson har verkligen steppat upp senaste veckorna tillsammans med Alba och Dahlström. Hans tvåvägsspel är otroligt viktigt, speciellt med vår förste respektive andrecenter på skadelistan.

SSK klarar att städa av resten av tredje med bravur. Man håller Troja på utsidan och håller tätt i mittzon. Troja tar time out med ungefär tre minuter kvar och tar ut målvakten.
Det var ett farligt instick som Tolopilo klarade men annars skapades inget märkvärdigt.

3-1 seger och SSK tar kommandot i matchserien. Tycker man vinner välförtjänt.
Vill hylla publiken, ni var magiska igår.
Hade inte mycket röst kvar efter matchen igår och det kändes underbart.