Skellefteå Kraft Arena, 2023-12-07 19:00

Skellefteå - Rögle
4 - 2

Rögle föll med 4-2 - efter total dominans av Skellefteå i de två sista perioderna
Felix Nilssons kvittering var forwardens första SHL-mål i karriären.

En jämn första period. Rögle maldes ner desto längre matchen gick, trots en stor spelande Kvaca mellan stolparna, och föll tillslut på en tvåmålsförlust.

Ett skadepräglat Rögle begav sig upp till Västerbotten under torsdagskvällen för att möta Skellefteå. Inför matchen skiljde det fem poäng mellan tabellsjuan Skellefteå och elfte placerade Rögle. De sistnämnda som under en period såg ut att hitta in på vinnande vägar verkar återigen vara tillbaka i hålet från början av säsongen framförallt pågrund av sin ojämnhet i spelet.

Målrik första period.

Första perioden bjöd på en jämn matchbild. Tidigt i perioden kunde Axel Sandin Pellikka ge hemmalaget ledningen i powerplay. Ett par minuter senare kunde Felix Nilsson kvittera ställningen och därmed göra sitt första SHL-mål, men glädjen varade inte länge när Skellefteå återtog ledningen bara en minut senare. Ungdomskedjan med Felix Nilsson, Linus Sjödin och Axel Smeds stack ut för bortalaget.

Andra perioden må ha varit mållös men Skellefteå tryckte på för utökningsmål och Rögle blev rejält nerpressade. Räddare i nöden var Petr Kvaca för bortalaget. Hemmalaget vann skottstatistiken i perioden med 20-4. Bortsett från det var mellan perioden präglad av utvisningar.

Skellefteås dominans från den andra perioden fortsatte även i tredje perioden. Ett blekt Rögle hade inte mycket att säga till om offensivt samtidigt som Skellefteå kontrollerade spelet fullständigt. Efter 3-1 målet såg det mörkt ut för Rögle, men när Abols reducerade tändes hoppet en aning. Hoppet blåstes ut strax därefter när Arvid Lundberg kunde spika fast slutresultatet 4-2 i tomkasse.

Skellefteå - Rögle 41 (2-1 - 0-0 - 2-1)
Skottstatistik: 46-15 (10-9 - 20-4 - 16-2)
Utvisningar: SAIK 2X3 RBK 2X4