SSK visade en otrolig styrka - nu måste Troja höja sig något enormt
Fotomontage: Janne Willman

Troja stod för en smått sanslös comeback i onsdags när man gjorde två mål på 50 sekunder för att sedan avgöra i förlängningen. Efter det raset handlade allt om att ladda om, vilket är extra tufft efter en sådan fin presentation. Det gjorde man med bravur - samtidigt som Troja inte stod pall för pressen.

Aldrig mått så dåligt inför en bortamatch.
Otroligt ångestladdat.
Efter Trojas vändning var jag rädd för att luften skulle gå ur SSK, som gjorde en bra insats. Att återhämta sig från det är inte lätt. Samtidigt som Troja får energi.
Hade dock i åtanke på att pressen ligger hos Troja, som behövde vinna för att inte ge SSK två matchbollar.
Självklart trodde jag även på grabbarna, annars hade jag aldrig åkt.

Så efter att ha velat tejpa för munnen på varenda underbar jävel på bussen och haft tankar på om det vore bättre att hoppa av i farten vid Linköping så hamnade man ändå till slut i Ljungby.

Alla min orosmoln försvann rätt snabbt för SSK kom ut starkt. Lika starkt som i onsdags.
Troja hade ett jätteläge några minuter in men hade i övrigt svårt att komma in på insidan.
SSK försvarade sig bra och forecheckade bättre än i onsdags och fick till några längre anfall.

Drygt sex minuter in skrinnar Jacob ”McDavid” Dahlström till sig ett friläge och sätter dit en backhand bakom Wictor Ragnewall.

SSK fick ett powerplay senare i perioden men lyckades inte skapa något märkvärdigt.
Ledning 1-0 välförtjänt.

När det är dags för mittenakten dröjer det bara 19 sekunder innan Dahlström serverar Emil Alba öppet mål och vi har 0-2 på tavlan. Otroligt skönt att dessa två fick revansch efter den snöpliga offsiden i onsdags.

Troja får ett powerplay när Lucas Nordsäter åker ut för en hög klubba och där får smålänningarna bra snurr och är ytterst nära en reducering när Dennis Fröland dundrar ett slagskott i stolpen.

SSK fortsätter spela kontrollerat och har kontroll på matchen men med tanke på match tre vågade man inte andas ut.
Med åtta sekunder kvar får Kevin Karlsson i Troja sätta sig i utvisningsbåset.
En välförtjänt 2-0 ledning efter mittenakten och en minut samt 52 sekunder i powerplay att inleda period nummer tre med.

Inte mycket hände i det numerära överläget och det blir en hel del försvarsspel.
Det var dock otroligt nära 3-0 rätt tidigt in när Erik Ullman skjuter ett handledsskott som styrs och pucken tar i stolpen.

Även om Troja har mycket puck händer inte mycket. Albert Sjöberg fick en utvisning 3:58 in men SSK klarar det numerära underläget galant.

Pulsen gick upp när Troja tar ut målvakten. Nämnde Kevin Karlsson gör en soloåkning men Nikita Tolopilo är så otroligt lugn samt följsam i målet och gör en fin benparad.

Under slutminuten åker ”McDavid” förbi Kevin Karlsson i jakt på en puck som glider ut ur zon, trycker ner honom i isen i kamp om puck och skickar in slutresultatet, 3-0, i den tomma buren.

”Hade vi varit oroliga hade vi haft ett oroligt lag.” Det var SSK-tränaren Pelle Hånbergs ord inför matchen och det lugnet lyckades verkligen han och Björn Lidström föra över på grabbarna.

Segern tycker jag är fullt rättvis och att man lyckas ladda om tyder på en mental styrka.
Man försvarar sig bra och pressar Trojas backar högre upp i banan, vilket resulterar i fler längre anfall. Efter förutsättningarna en mycket väl genomförd match, förbättringsområdet är fortsatt spel i numerärt överläge.

Nikita Tolopilo ska ha all beröm som bara går att få, han spelar otroligt bra.
Så fint rörelsemönster trots storleken men överarbetar samtidigt inte utan är lugn, trygg och följsam.
Jacob Dahlström, Emil Aronsson och Emil Alba var grymma ikväll. Som sagt, otroligt skönt att den sistnämnde och förstnämnde fick revansch.