Stefan Liv - en hjälte för alla

Stefan Liv - en hjälte för alla

Jag har egentligen inte hunnit fatta det tragiska som hänt, men vill gärna skriva några rader om den Stefan Liv jag träffat, sett och intervjuat så många gånger de senaste sju åren som reporter på Svenska Fans. Få, om ens någon, har varit så omtyckt av alla åldrar hemma i Jönköping. En hjälte för alla har gått ur tiden...alldeles för tidigt.

Jag kan inte fatta att Stefan Liv har omkommit i en flygolycka....

Det känns så tragiskt och sorgligt. Givetvis går mina tankar i första hand till hans närmaste, hans fru, barn, mamma med flera.

Idag på eftermiddagen fick jag ett email på jobbet att jag skulle titta på Aftonbladets hemsida. Jag gjorde så och kunde läsa att en förskräcklig flygolycka inträffat med spelare från det ryska lag där Stefan Liv spelar i. Tankarna gick direkt i riktningen, hoppas att han inte var med ombord. Han får inte ha varit med ombord...men allt eftersom tiden gick och man läste ytterligare förstod man att sannolikheten att han fanns ombord var stor, alldeles för stor. När sedan beskedet kom att svenska ambassaden bekräftade att han var med på planet och bland de omkomna så blev jag riktigt ledsen.

Stefan Liv var en stor människa på många sätt. Under årens lopp som redaktör och reporter för Svenska Fans har det blivit många tillfällen att titta på, lägga märke till, intervjua och beundra Stefan Liv. Sällan har jag skådat en sådan härligt naturlig människa. Han är verkligen oerhört omtyckt i Jönköping, och förmodligen runt om på många andra platser i landet också. Men jag får uttala mig om Jönköping....Jag vet att 80-åriga damer har följt Stefan Liv med stort intresse och tyckt att han är en så trevlig och gullig kille. Jag har även sett Stefan Liv på läktaren när det varit någon juniormatch och hur han tagit sig tid att prata med småkillar där man riktigt har sett hur det lyst i deras ögon.

Stefan Liv var dessutom en riktig tävlingsmänniska. När det blev seger så var det segerdans framför fansen på ståplatsläktaren. Mycket uppskattat! När det var förlust så stämmer det som en tränare sa om frågan vem som är mest sur efter en förlust: "- Stefan Liv". Men han ställde alltid upp på en intervju oavsett vilket, dock var det lite olika hur lättpratad han var beroende på resultatet.

Hans meritlista som ishockeymålvakt är imponerande. OS-guld, VM-guld och tre SM-guld med HV71...Jag känner att mina ord inte räcker till, att jag inte får fram det jag vill försöka säga. Jag gråter över förlusten och tycker det är för tråkigt det som hänt...

Dick Thörn2011-09-07 22:49:40
Author

Fler artiklar om HV71

Nytt avsnitt av HV podden Game 7 podcast