Tack för showen Linus Videll

Tack för showen Linus Videll

Börjar sakteliga glömma bort debaclet ifrån slutspelet som tog slut alldeles för fort.
Vad var det egentligen som hände? Det tragiska är att både laget och publiken trodde att benknäckargänget från Bofors var en önskemotståndare som skulle slukas upp i fyra raka matcher. Det till trots att BIK varit grymt formstarka inför slutspelet. Var det därför det endast kom 4000 personer till Templet då det trodde att de kommer bli flera viktigare matcher framöver? Hittar ingen bra förklaring till varför det kom så få till matcherna. Priserna kanske var för högt satta i det rådande samhällsläget. Övertron på laget var högt och förväntningarna var minst att ta sig till en semifinal. De flesta trodde rent av på en drömfinal mot Brynäs. Även jag trodde på det. 
Hockey är en färskvara där det inte finns några bäst före datum. Tyvärr så gällde det inte SSK utan varan hade blivit sämre och sämre och till slut smakade det bittert. Man kan skylla på skador och dylikt men i slutändan handlar det om viljan. 
Tänker inte analysera detta mera än så utan man får ta lärdom att misstagen som skedde. Publiken skall inte heller ta något för givet utan verkligen sluta upp i varje match i ett slutspel. Vem vet när vi spelar slutspel nästa gång?  Är rätt så säker på att SSK kommer att tillhöra topp sex i kommande säsong mycket tack vare nuvarande backar samt målvakter. Det återstår att se vilka som värvas in som spets. Kanske hittar Emil G en blivande SSK spelare i kommande VM som börjar på fredag.

Säsongen 24/25 ser tufft ut för SSK i dagsläget. Man har hittills värvat en finsk klassmålvakt i Frans Tuohimaa. Han kommer bli ytterst betydelsefull med sin rutin och skicklighet. 
Den andra nyförvärvet Henrik Eriksson är en smart värvning. Det är en spelare som gör allt för sitt lag och lyfter spelare till att alltid prestera sitt yttersta. Han är ett kaptensämne och fyller Liljewalls skor med råge. 

Saknar ord för den tomhet som Linus Videll lämnar efter sig. De är ingen spelare i serien som kan mäta sig i hans individuella skicklighet. Han är i sina bästa stunder en njutning att skåda. Hans pauseringar och dribblingar kommer för evigt sitta i mitt SSK hjärta. Linus håller hög SHL klass men valde att spela i SSK efter ett kort gästspel i DIF. 
Att förlora Marcus Eriksson tog hårt, men inte lika hårt som förlusten av Videll. Hans SSK hjärta är stort och hans personlighet gjorde honom mycket omtyckt av supporters. I alla intervjuer så hör man hur genomklok och ödmjuk Linus är. 
Videll spelade 430 matcher i SSK tröjan och jag har nog sett största delen av dem. Dessvärre så fick vi aldrig uppleva Linus i ett slutspel i form de två senaste säsongerna. Förra året revbensskadades han så att han missade hela slutspelet och i år fick han fotledsfraktur som gjorde att han inte var i matchform. Utan Videll så blir SHL drömmen svår, men inte omöjlig. SSK ska inleda sin 14:e (En säsong emellan med Div 1) HA säsong och vägen till SHL tycks bara bli krokigare och brantare. Men hoppet finns alltid och det är det som skiljer oss från andra supporters. Vi vågar alltid drömma om att ta oss tillbaka. Hem igen.
Vill tacka dig för allt du gjort för vår förening. Tack för showen Linus! 

De här beskedet var ganska väntat men kommer nog att ställa till det för klubben. Laget har förlorat sina två största stjärnor i Videll och Mackan. Blomstrand ryktas vara på väg bort, vilket inte förvånar mig då han inte kom upp i önskad kapacitet.
Visst frigörs det lite pengar för att ersätta Videll. Det kommer att krävas ett starkt namn för att inte säsongskortsförsäljningen skall avta helt. Där har Emil & Co lite att jobba med. Vet att de gör det också och tvivlar inte på att vi får ihop ett slagkraftigt lag när säsongen skall börja. 

Attraktions värdet på marknaden har onekligen fått en törn. Om SSK vore en aktie så skulle den falla djupt i en månad för att sedan plana ut i lite efter ett par goda nyheter. 
Vill passa på att önska Er alla en trevlig sommar. 

Vi söker skribenter till SSK sidan på svenskafans. 
Brinner du för SSK och vill vara med och skriva om laget så tveka inte att mejla mig på
stallis50@hotmail.com

"winning is a habit"



 

Janne Willman2024-05-08 13:36:00

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar