Tvåvägscentern missnöjd med poängproduktionen
Bildmontage: Janne Willman

Tvåvägscentern missnöjd med poängproduktionen

”Men jag är nöjd med mina tekningar och hur hårt jag har jobbat för laget hittills”

Den kanadensiska centern Cole Cassels, 27 var en av tre importspelare som skrev på för SSK inför den här säsongen, Cassels var också en av de spelare som finansierades med hjälp av pengar från insamlingen fansens lirare.

Bosatt i Södertälje och inte Stockholm så försöker han så gott det går umgås med alla i laget för att lära känna dem så mycket som möjligt men säger också att vissa kanske det blir lite mer häng med än andra. Bland annat så blev det en del middagar med landsmannen Luciani som när detta skrivs har fått lämna klubben.

-Det är en bra grupp av killar. När jag inte har befunnit mig i rinken så har jag tillbringat några middagar och skratt med Luciani, Liljewall och några andra.

Vad är dina intryck av Sverige och särskilt Södertälje så här långt?
-Än så länge tycker jag verkligen om Sverige. Det är ett vackert land och jag trivs bra i Södertälje. Fantastiska människor, fantastiska fans och det är trevligt och nära till Stockholm.

Hur trivs du i klubben, beskriv standarden jämfört med andra klubbar du har spelat i?
-Klubben är jättebra. De behandlar dig mycket professionellt och hjälper dig med vad du än behöver och ber om. SSK är en toppklubb och den är definitivt bättre än vissa andra organisationer jag sett eller hört talas om.

Är Hockeyallsvenskan vad du förväntade dig, eller är den ännu tuffare?
-HA är en tuff liga. Det är så nära SHL, alla kämpar och sliter oerhört mycket och det är som att alla verkar åka skridskor i en miljon kilometer i timmen, typ. Det är en bra och utmanande liga.

Vem är Cole Cassels som person, vad gillar du att göra när du vill koppla av från hockeyn?
-Utanför spelet tycker jag om att golfa och umgås med mina vänner och min fru. Under säsongen tycker jag om att laga mat, läsa, titta på olika tv-program och spela lite tv-spel.

Kan du beskriva dig själv som spelare, vad är dina styrkor respektive svagheter?
-Jag tror att mina styrkor är mitt hockeysinne, arbetsmoral och blick för spelet, mina svagheter skulle vara att jag inte använder mitt skott tillräckligt och alla spelare kan alltid bli starkare, så även jag.

Förutom ett år i Tyskland 2018 - 2019 har Cole hittills spelat större delen av sin karriär i Nordamerika och AHL. Planen var inte till en början att spela hockey i Sverige den här säsongen utan tanken var att han skulle stanna kvar i Nordamerika och spela vidare där.

-Jag hade egentligen tänkt spela hemma i AHL igen, men där fanns inga erbjudanden till mig i mitten av juli. Under min smekmånad fick jag lite intresseförfrågningar från Sverige, så bestämde jag mig veckan efter för att åka. Jag har alltid velat spela i Sverige.

Det fanns andra klubbar i HA som var intresserade av dig, men vad var den främsta anledningen till att du skrev på för SSK?
-Jag tror att SSK:s historia tog mig hit. Jag har bara hört bra saker om fansen och passionen kring klubben och om rinken och var den är belägen.

Som tvåvägsspelare vill du såklart bidra över hela isen. Vilka delar i ditt spel är du nöjd med och vilka delar förstår du att du behöver förbättra för att göra laget ännu starkare?
-Jag tror inte att jag någonsin kommer att vara nöjd med någonting i mitt spel. Du kan alltid växa och bli bättre. Men jag skulle säga att jag är nöjd med mina tekningar och hur hårt jag har jobbat för laget hittills.
Jag är inte nöjd med min poängproduktion, men jag försöker att inte stressa för mycket om det eftersom poängen kommer om jag fortsätter att göra rätt saker.

Vad kan du göra bättre i powerplay för att hjälpa laget att bli mer effektiva i den delen av spelet?
-Jag tror att jag behöver skjuta mer.

Kanadensarens statistik vad gäller vunna tekningar ser bra ut så här långt in i serien och enligt honom själv så är det många timmars träning som ligger bakom hans färdigheter i det spelmomentet.

-Jag tränade mycket på det tidigt i min karriär och har fortsatt att jobba med att göra tekningar till en stor del av mitt spel. Jag är glad att jag har spenderat en hel del tid på att göra det.

Du är en av spelarna som finansierats av insamlingen från oss fans, ger det en extra press på dig att prestera?
-Jag är tacksam för att jag är finansierad av fansen. Det betyder mycket för mig och jag hoppas att jag kan prestera tillräckligt bra för att hjälpa SSK att prestera så bra som möjligt.

Hur upplever du hemmapubliken?
-Hemmapubliken är väldigt bra. Den är stöttande, även i bortamatcher, fansens uppslutning är fantastisk.

Cole har berättat om hur bra omhändertagen han blivit av klubben men passar även på att hylla tränarteamet.

-Tränarna är jättebra här. Varenda en av dem är till stor hjälp, Magnus och Zacke är väldigt duktiga på att kommunicera.
Grossmann är en före detta NHL-spelare med massor av erfarenhet på och utanför isen och Calle jobbar alltid med våra målvakter, berättar var vi ska skjuta på motståndarmålvakterna.

Hur långt kan ni gå som lag den här säsongen?
-Vi har en dag för dag-mentalitet här. Slutmålet är att vara så bra vi kan vara när vi tagit oss till slutspel.
 

Daniel Hanssondanielhansson1@outlook.com @danne19022022-10-21 05:00:00
Author

Fler artiklar om Södertälje

Gunnarsson: En styrka att ta poäng när allt inte klaffar