Matchrapport & Analys : Dimarcos drömmål kammade hem alla tre poäng

Och sicket mål det var! Dimarcos drömmål och Calhanoglus straffmål bäddade en rättvis seger mot ett välspelande Frosinone. Marginalerna kunde ha varit större ifall man hade haft större skärpa och mindre nonchalans i den sista tredjedelen.

Matchrapport
Man hade den lilla känslan över att Frosinone kunde skapa problem för Inter denna match. Dock så inledde Inter matchen starkast.

Man hade några chanser att göra mål mot Frosinone. Det man uppskattar här är att Frosinone hade inte intentionen att tjonga iväg bollen och parkera bussen utan man ville spela sig framåt på banan. Detta gjorde att Frosinone lämnade ytor bakom sig som Inter-spelarna kunde utnyttja. Med Thurams intåg i laget så har man blivit mer kontringsstarka, vilket jag tidigare har nämnt. Lägena som dök upp var oftast när Frosinone hade flyttat upp positionerna.

Sett till målchanserna man hade så tog det ”lite tid” innan Inter kunde spräcka nollan bakom Turati och sicket mål det var! Under en speluppbyggnad på vänsterkanten såg Dimarco att Frosinone-målvakten var väldigt långt ute. Den goda formen syns på spelarna, framför allt via deras självförtroende. Dimarco tog sin chans och sköt ett distansskott från halva plan som seglade in i mål. 1-0!

Inter fortsatte halvleken ut att utöka ledningen men första halvlek slutade med en uddamålsledning.

Andra halvlek fortsatte med en Inter-press. Thuram snappade upp bollen på motståndarnas planhalva där han satte i hög fart mot målet. Han körde några överstegare a la Il fenomeno Ronaldo där han tog sig förbi en back sedan kom den andra och kapa honom från sidan. Domaren pekade på straffpunkten utan att tveka. Thuram såg ut som storebrorsan som brukade vissa smågrabbarna hur man spelar boll ute på gatan.
Calhanoglu är säkerheten själv och rullar in 2-0 till Inter.

Sedan hade Frosinone en period där de tryckte på för reducering, vilket de var nära att lyckas med. De fick till en stolpträff och duon Soule & Ibrahimovic skapade lite oreda för hemmalaget. Dock så gick denna period över efter 10 min.

Sedan fortsatte Inter att trycka på för att utöka ledningen. Frosinone orkade inte med intensiteten hemmalaget visade upp. Inzaghi lyckas återigen med att byta in rätt spelare vid rätt tillfälle så att man kan fortsätta ånga på. Till skillnad från förra säsonger så behöver inte Inzaghi slänga in en drule som Gagliardini eller en långsam Vidal utan här kan man slänga in löpstarka spelare som Frattesi och Carlos Augusto som drar ner motståndarna längre ner på banan när de tar fart.

Inter hade flera chanser att utöka ledningen flera gånger om. Förutom att Frattesi och Carlos Augusto fick göra entré så var undertecknad glad över att Arnautovic och Sensi kunde göra comeback från sina skador. Fint att se.

Matchen slutade 2-0 som kunde ha slutat med fler.

Förväntningar - 3 punkter

1.Uppställning -  Den bästa elvan spelade
Lite som jag förutspådde inför matchen. Dock så startade De Vrij på bänken i förmån till Acerbi.
Nerazzurri spelar med en pondus och en självklarhet. Även under de perioder Frosinone har boll och lyckas kombinera sig fram så vet spelarna hur de ska positionera sig så att de får ett bra kontringslägen. Med bättre skärpa både i sista passningen men även i avsluten så hade detta kunnat sluta med en 6-0 vinst.

2. Fortfarade; vi är beroende av Lautaro Martinez
Han behöver inte göra mål för att visa hur viktig han är för laget. Även om det var andra spelare som klev fram denna afton och blev tungan på vågen så gör han alltid jobbet. Allt från positionsspel och löpningar. Man märkte att han var irriterad till och från då han aldrig fick näta denna match. Han fick många chanser till att dra ifrån ordentligt i skytteliga-toppen men får stanna på 12 mål för den här gången. Nu när det är landslagsuppehåll får man hoppas att han får sitta och titta på när Messi och grabbarna vinner kvalmatcherna. Jag vet, lite ”looser - mentalitet” att tänka så här men för mig är det viktigt att Lautaro är 100 % när det är dags för seriefinalen om två veckor mot zebrorna.

3. Taktik - full fart framåt till och från.
Lite så blev det. Inter tryckte på, i vanlig ordning, att få till ett tidigt ledningsmål. Som jag nämnde tidigare så uppskattar jag när lag kommer och vill spela fotboll. Frosinone  hade några lägen att reducera i andra halvlek men sett till hela matchen så vann de blåsvarta helt välförtjänt. Jag har skrivit om det tidigare men det är otroligt skönt att Inzaghi har utvecklat variationen i spelet. Förr så satt hjärtat i halsgropen varje gång när motståndarna kom över till Inters planhalva. Det var 50-70 % chans att Inter skulle släppa in en boll men nu är det en annan känsla. Som åskådare sitter man och tittar på hur spelarna positionerar sig för en eventuell kontring. Därför gjorde det mig ingenting när Frosinone fick sina lägen för jag visste att Inters kontringar kommer ändå få dem att bli tillbakatryckta till slut.

Återigen är det landslagsuppehåll och det brukar innebära skador. Nu hoppas jag innerligt att det inte blir så. Vi behöver stänga igen ligan redan om två veckor mot zebrorna från Turin. Inter måste bege sig till Allianz Arena och markera vilka som är bäst i Italien. Det räcker inte med att människor som jag och andra spekulerar vilka som är bäst utan spelarna måste visa det. Hittills har Inter visat att man är bäst. Inte bara för att man leder ligan utan för att man har släppt in minst, gjort flest mål och spelar effektivast. Vi måste fortsätta visa det för att kunna kamma hem den andra stjärnan.