Stadio Diego Armando Maradona, 2024-03-03 20:45

Napoli - Juventus
2 - 1

 Napoli 2-1 Juve: Oskärpa i avgörande lägen
Frustrerande nära för vår bomber. Men nära skjuter ingen hare.

Napoli 2-1 Juve: Oskärpa i avgörande lägen

Juventus spelade egentligen tillräckligt bra för att få med sig ett kryss. Kanske till och med vinna om vi ser till antalet klara målchanser som bommades. Men som så många gånger förr så föll laget borta mot Neapels stolthet.




Szczesny - 6
Ska inte få någon skit för målen, en volley nära mål och en straffretur är inget man kan lasta en målvakt för. Men samtidigt är inget av målen otagbart. Det första smiter in vid den första stolpen men Szczesny var bra placerad och hade kunnat styra den utanför om han reagerat snabbare. Och på det andra räddar han förvisso den dåliga straffen, men släpper samtidigt en retur rakt ut. VM-i-Qatar-Szczesny hade räddat båda.

Rugani - 6
Syns inte överdrivet mycket och det är ju oftast ett bra betyg som back. Ser tillsammans med Cambiaso till att hålla Kvaradona hyfsat ur spel även om han får göra ett mål. Men där var det hans ytterbackskollega som borde agerat bättre. Har ett gyllene läge att kvittera i slutet men hade nog förbrukat all offensiv tur i och med förra veckans sena avgörande.

Bremer - 7
Håller bra koll på en av ligans och världens bästa strikers. Och den gången Oshimen kom loss tog han ett gult kort för att reda ut situationen. Bremer är en jätte och jag skulle hata att spela mot honom som ensam striker.

Sandro - 6
Lite skakig med bollen men sköter sina försvarsuppgifter helt okej. Men det förstnämnda gör att ett par bra anfallslägen försvinner innan dom ens börjat. Förstår dock inte varför han startar när Gatti är hel, men det är en annan femma.

Cambiaso - 6.5
Sliter på bra och håller som sagt hyfsat koll på Kvaradona. Dock borde han varit närmre georgiern vid 1-0 målet. Offensivt är han en av dom som får mest saker att hända, även om det inte når riktigt hela vägen fram. Borde nog ha gjort ett mål, eller åtminstone träffat mål, i början av den andra halvleken.

Alcaraz - 5.5
Kommer inte riktigt till sin rätt i dom avgörande lägena. Det var en lite för dålig touch, ett hål i luften eller en missad passning mest hela tiden igår. Är dock den på mittfältet som är mest med i den sista tredjedelen vilket är något som laget behöver.

Locatelli - 6.5
Gör det bra defensivt och stänger ner området precis utanför eget straffområde på ett förtjänstfullt sätt. Det gjorde att Napoli hade väldigt svårt att skapa farliga lägen centralt i banan. Offensivt spelade Juve ofta utan större inblandning från det centrala mittfältet vilket gjorde att han inte riktigt kunde sätta någon prägel på anfallsspelet.

Miretti - 5
Är alltid nära att göra något bra men lyckas alltid att ta ett felbeslut som  gör att det inte blir så. Han skjuter när han ska passa, passar när han ska dribbla och tappar bollen när han väl får yta att avancera på. Men vi får inte glömma att han fortfarande är väldigt ung och borde ges tid att växa. Den tekniska talangen finns där, nu är det beslutsfattandet han måste förbättra.

Iling Jr - 6
Blixtrar till ibland men har svårt att komma till avgörande lägen. Tycker dock att han kan få fler chanser att starta då han är långt mycket bättre än Kostic på att utmana sin gubbe. Är explosiv och verkar fungera bättre med Chiesa än serben.

Chiesa - 6.5
Det har varit en väldigt dålig period för Fedex ett tag nu. Men igår kunde jag se ett litet steg framåt i alla fall. Han var involverad och såg ut att ha bra självförtroende när han utmanade sin back. Borde ha fått en assist efter ett fint inlägg till Dusan.

Vlahovic - 5.5
Gör egentligen en bra match och tar sig till många fina lägen. Lägen som dock måste sitta om det ska bli några poäng mot ett bra lag som Napoli. Hade väl tre jättechanser som jag numera förväntar mig att han ska göra mål på, men missade alla. Träffade stolpen i dålig vinkel efter ett grymt avslut men hade inte marginalerna på sin sida. Men så är det vissa dagar.

Avbytarna får inga betyg men jag tänker ändå säga att dom skulle ha bytts in tidigare. Och sen vill jag även kommentera hur oskefullt det är av en tränare att byta ut en 18-åring efter bara typ 10 min plan, just efter att han lite oturligt orsakat en straff. Det är inte bra för Nonges självförtroende.

Mikael Noaksson2024-03-04 14:31:03
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid