Stadio Olimpico, 2024-05-05 20:45

Roma - Juventus
1 - 1

 Spelarbetyg Roma 1-1 Juve: En skön poäng
BEAST

Spelarbetyg Roma 1-1 Juve: En skön poäng

Även om det hade varit kul att se den gamla damen vinna båda drabbningarna mot Roma för första gången på länge så var det viktigaste att inte förlora igår. Och det lyckades llegris mannar med efter en jämn match med chanser åt båda håll.



Szczesny - 7
Hade ganska mycket att göra vilket Romas xG på 1,82 bekräftar. Men det blev bara ett baklängesmål och det har vi Tek att tacka för. Med en avgörande räddning i slutskedet såg han till att Juve behåller sitt avstånd till Roma och därmed har ett stadigt grepp om CL-platsen.

Gatti - 6
Bidrar mycket med sin fysik och grinta vilket stör Romas anfallsspel. Är däremot fortfarande lite väl slarvig med bollen vilket höll på att straffa sig i slutet av matchen. Kan kanske göra det bättre vid Romas mål men samtidigt räddade han bollen på mållinjen så jag väljer att inte klandra honom allt för mycket.

Bremer - 7.5
Efter några sämre... mindre bra matcher så var Bremer tillbaka på topp igen. Ett fysiskt monster som vann dom flesta duellerna och såg till att Lukaku (som också har ett par kilo att trycka ifrån med) hade svårt att komma in i spelet. Kröner kvällen med ett mycket viktigt mål som ser ut att ta Juve till CL nästa säsong.

Danilo - 6.5
Till skillnad från sin landsman bredvid så litar Danilo mer på sin förmåga att läsa spelet och tajming i brytningar än ren muskelkraft när han spelar försvarsspel. Och det går ganska bra det också. Dominerar sällan sin motståndare på samma sätt som Bremer men är fortfarande en väldigt viktig kugge i defensiven.

Weah - 5.5
Har sällan bollen och känns ofta lite vilsen när laget anfaller. Han borde kunna utnyttja sin snabbhet mycket bättre än vad han gör. Är dessutom inte speciellt långt ifrån ett andra gult kort vilket hade satt en helt annan prägel på matchens sista tredjedel.

McKennie - 6
Är inte tillräckligt passningsskicklig för att spela på ett mittfält av Juventus kaliber. Är inte speciellt involverad i spelet och lyckas inte heller vaska fram några chanser till Vlahovic vilket har varit amerikanens signum den här säsongen. Är inte värd en högre lön och jag har inga problem med att vi säljer honom till sommaren. Borde kunna ge en hyfsad slant med tanke på hans fina säsong, unga ålder och internationella erfarenhet.

Locatelli - 6.5
Gör det väldigt bra defensivt då han bryter en del boll och blockar en del skott. Verkar ofta vara på rätt plats när motståndarna närmar sig straffområdet. Blir lite bortmarkerad av Dybala och har svårt att ta tag i den offensiva taktpinnen men gör det ändå helt okej. Fyller på offensivt i andra halvlek och kommer till två bra lägen varav åtminstone ett borde träffat mål.

Rabiot - 6
Med Loca markerad hade man kunnat tänka sig att en av ligans mest högavlönade spelare skulle steppa upp och visa att han vill ha bollen. Meeeen Adrien gjorde det som Adrien gör, ganska lite. Har några räder framåt men det slutade oftast i att han tappade bollen.

Cambiaso - 6.5
Har förvånansvärt bra teknik och bollbehandling för att vara ytterback. Får spela på rätt kant för en gångs skull och visade prov på bra samspel med Chiesa. Något som ingen annan på samma position har. Kommer dock inte fram till något överdrivet spännande framåt men jag gillar hur han alltid försöker, något som fler av hans lagkamrater borde ta efter.

Chiesa - 7
Gör sin bästa match på mycket länge. Utmanar ständigt sin back och kämpar på bra när han ska sätta första pressen. Skickade upp Pellegrini på läktaren och assisterade 1-1 målet med ett finfint inlägg. Träffar också stolpen efter en typisk Chiesa-dribbling, ett skott som var värt ett bättre öde. Hoppas att han kan avsluta säsongen på samma sätt.

Vlahovic - 5.5
Kom inte in i spelet alls och missar den enda chansen han fick. Ser lite frustrerad ut men det är nog för att han alltid vill vinna. Behöver också fler bollar att springa på för att vara ett hot framåt.

Avbytarna får inga betyg då ingen av dom gjorde något speciellt stort intryck.

Mikael Noaksson2024-05-06 11:11:19
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid