Svenska Fans tippar serie A: Plats 16
Landslagsmålvakten Marco Amelia står än så länge kvar i Livornos mål.

Svenska Fans tippar serie A: Plats 16

Första säsongen efter Cristiano Lucarelli, vad kan man då förvänta sig av Livorno den här säsongen? Något i stil med förra säsongen skulle jag gissa på.

Förväntningar inför säsongen: Som sagt, Cristiano Lucarelli har lämnat klubben och det har varit det stora samtalsämnet i Toscana under den här sommaren. Det är inte vem som helst kan ersätta Lucarelli, men det krävs att någon utav de nya anfallarna producerar redan från början. Det är egentligen där de största förväntningarna från min sida ligger, att det hittas en ersättare till Lucarelli.

Godkänd slutplacering: Prioritet ett är att undvika nedflyttning, det mesta pekar tyvärr på det – allt annat är bonus.

Styrkor: Får tränare Orsi igång på offensiven har Livorno en utav de mest intressanta offensiva i de nedre regionerna av Serie A. Giannichedda (och bröderna Filippini) ger mittfältet rutin och där har Livorno tre herrar som kan ge allt i 90 minuter. Det ser bättre ut (även om Lucarelli försvunnit) då det finns flera spelare som kan ta tag i det vid skador och liknande.

Svagheter: En tunn och till stora delar oprövad trupp med en del äldre spelare som börjar dra på sig skador. Även en del unga spelare som saknar rutin från Serie A. Många nya spelare, det kan ta tid innan laget blir samspelt.

Frågetecken: Vem ska göra målen efter Lucarelli och vad händer om Marco Amelia försvinner?

Utropstecken: David Balleri har fått förlängt kontrakt och är den ende i truppen som är född i staden. Supportrarnas nye favorit, visar alltid ett stort hjärta?

Intressanta nyförvärv: Hur bra är fransmannen Vikash Dhorasoo efter nästan ett helt år utan toppfotboll i benen (om han nu stannar) och hur många mål kan spanjoren Diego Tristan göra i den italienska ligan? Inför framtiden är dock förvärven av mittfältaren Livoso och anfallarna Volpe samt Diamanti klart intressantast ut – spelare som väntar på sitt genombrott i Serie A. Förhoppningsvis kan de slå igenom redan i år, i Livorno.

Tunga spelarförluster: Det är bara förlusten av Cristiano Lucarelli som räknas. Lagkapten och hjälte – att ens kommentera känns onödigt, alla vet vad han betyder för Livorno och fansen.

Optimal startelva: Amelia – Grandoni, Galante, Pavan, Pasquale – A. Filippini, E. Filippini, Giannichedda – Dhorasoo – Tavano, Tristan

Hetaste ligamötet: Eftersom Pisa inte spelar i Serie A är mötena mot Lazio de hetaste på förhand. Matcherna mot Fiorentina, derbyna i Toscana är heta dem också.

Med den här artikeln så lämnar jag nu redaktionen på Livornosidan. Ska det bli någon fortsättning krävs det nya krafter och nytt folk som orkar ta tag i sidan. Jag finns kvar på Svenska Fans, i Borussia Dortmunds redaktion precis som tidigare.

Vill du skriva om Livorno? Kontakta då Jonas Söderström.
 

Niclas Larsson@jonas5oderstrom2007-08-12 17:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)