2-2 i Paris efter sent mål av PSG

Napoli gjorde en bra match borta i Paris och åker hem med ett kryss.

Ancelotti valde precis som mot Liverpool att sätta mittbacken Maksimovic på högerbacksplatsen för att stärka upp defensiven. Återigen var detta ett bra drag då motståndarna har ett gäng oerhört giftiga offensiva pjäser. Napoli gjorde en jättebra första halvlek där dels Mertens hade en ribbträff och Insigne lyfte in 0-1 samtidigt som hela laget Napoli till viss del kunde kontrollera händelserna på planen. Cavani hade någon halvchans, Mbappé ett mycket bra läge men efter första 45 kändes det som fördel Napoli.

Andra halvlek skiftade en del i scenarior. Inledningsvis fortsatte Napoli att spela bra, men efter tio minuter växlade hemmalaget upp flera fina anfall som kunde ha resulterat i mål följde. Mario Rui styrde bollen i eget mål efter en timme och nu var gästerna i brygga. PSG dominerade och hade en riktigt bra kvart när de kanske borde ha gjort mer mål. Istället kom Napoli igen, Mertens (troligtvis offside) plockade upp en retur från Fabian Ruiz skott och Napoli tog åter ledningen. Tyvärr så lyckades Paris i sin forcering då Di Maria läckert placerade in 2-2 i 94 minuten.

Ospina gör en riktigt bra insats med ett par viktiga ingripanden. Dels i första halvlek när han parerade Mbappés skott, samt ett flertal fina räddningar mot slutet när hemmalaget jagade. Napolis defensiv var idag överlag oerhört stabil, bra individuella insatser, men även kollektivt när alla gjorde sitt arbete på rätt sätt. Å då de trots allt släppte igenom stjärnorna från Paris så var Ospina på plats.

Det går inte riktigt att finna någon Napolispelare idag som får ett sämre betyg, det var genomgående bra insatser. En trodde det inte skulle gå att göra en till lika fin "Liverpoolinsats", ack så fel. Förutom två insläppta mål så är dagens prestation fin. Visst går att argumentera för att Liverpool är ett bätrre motstånd än Paris , men å andra sidan var kvällens match på bortaplan och hemmalaget stoltserar med bra, riktigt bra fotbollspelare. Så undertecknad får nog hålla denna insats lika högt som vinsten mot Pool. Men framförallt ska vi kanske känna att Napoli kan, att vi faktiskt har kommit upp nivå efter att ha skaffat oss en del erfarenhet av CL under ett par år.

Dock är gruppen ett getingbo och något i mig säger att det finns en risk att det blir ett nytt 2013, tolv poäng i gruppen, men ändå inget avancemang...

Mål: Insigne 29, självmål Rui 60, Mertens 77, Di Maria 94
Startelvan: Ospina; Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Allan, Hamsik, Fabian; Callejon (Rog 86), Mertens (Milik 84), Insigne (Zielinski 53)