Äntligen ligastart - Napoli kliver in som mästare

Napoli inleder borta mot Frosinone och vi får se hur Rudi Garcia tacklar den uppgiften och hur Napoli tacklar "säsongen efter". Förhoppningsvis kan laget inleda med tre poäng men de får se upp med nykomlingens klassiska energipåslag.

Att Napoli kliver in i en ny säsong som mästare är inget som hör till vanligheterna. Det blev en otrolig fjolårssäsong där ligan var klar i mars (tidigare enligt vissa) och slutet mest var en väntan på det officiella firandet. Det blev det första ligaguldet på 33 år och firandet därefter.

Under sommaren skedde en del förändringar av det tråkiga slaget med Spallettis och Giuntolis exit och Napoli hamnade nu med tidigare Romatränaren Rudi Garcia. En nedgradering på bänken, ja - men samtidigt så tror jag att Napoli skulle få svårt att upprepa fjolårets framgång i spel och mängd poäng vem som än tränade laget (eller vilka spelare som fanns i laget). Överlag känns risken för en baksmälla stor.

Samtidigt vet vi inte var konkurrenterna står och om de har spetsat tillräckligt. Löser Allegri upp sin egna knut, får Inter ordning på grejerna tar de klubbarna fler poäng än förra året. Napoli med sin trupp är ett givet toppfyralag och skulle kanske kunna blanda sig in i en gulstrid (åtminstone rent alibimässigt). 

Nu väntar en ny säsong och Napoli inleder borta mot nykomlingen Frosinone. Det laget stöttes på under tiden i Serie C och B men väcker inga känslor direkt. De borde gå på nykomlingsenergi och vad passar då bättre att få mästarna i en hemmapremiär. Det kan bli farligt ifall Napoli chockas och inte är redo från start. Annars ska inte Frosinone innebära några problem.

Kvara är lätt skadad och står över dagens omgång. Diego Demme är på väg till Hertha och är utanför truppen. I
övrigt har Garcia fullt manskap. Får vi se Natan i backlinjen? Blir det Raspadori eller Elmas som tar den offensiva platsen ute till vänster? Deltar Zielinski eller är han på väg? Flera frågor...

Efter ligatiteln kände jag personligen en viss mättnad, det här var målet att nå! Som vi har väntat. Det har dragit ner motivationen under uppehållet men nu känns det lite extra igen när allt drar igång på nytt. Det blir spännande att se Garcias Napoli, hur mycket av Spallettis som är kvar det första halvåret, jag ser fram emot Osimhens målfirande - nu när säsongen startar ökar motivationen! Att Serie A drar igång igen ger mycket egen energi...

Truppen: NIKITA CONTINI, PIERLUIGI GOLLINI, ALEX MERET, GIOVANNI DI LORENZO, JUAN JESUS, MARIO RUI, BERNARDO NATAN, MATHIAS OLIVERA, LEO OSTIGARD, AMIR RRAHMANI, ALESSANDRO ZANOLI, FRANK ANGUISSA, LENS CAJUSTE, ELIF ELMAS, STANISLAV LOBOTKA, LORENZO RUSSO, PIOTR ZIELINSKI, HIRVNG LOZANO, VICTOR OSIMHEN, MATTEO POLITANO, GIACOMO RASPADORI, GIOVANNI SIMEONE, ALESSIO ZERBIN 

Avspark lördag kl 18.30

Fredrik Kreüger2023-08-19 07:42:12
Author

Fler artiklar om Napoli