Aquilotti: Räddningsaktion

Aquilotti: Räddningsaktion

Lazios primavera startar om med ett rutinerat namn.


Det räckte inte längre för fjolårets succé och framtidsnamn Andrea Bonatti. Efter helgens förlust efter tappad ledning mot Genoa föll bilan. Detta för att rädda Lazio undan en överraskande risk för nedflyttning från primaverans för säsongen nya förstadivision.

Lazio var inför säsongen topprankat bland de olika primaveralagen baserat på tidigare resultat. Men Lazio har lidit av skador på viktiga spelare och frånvaron av en bomber som fjolårets målgaranti Alessandro Rossi.

Bonatti ersätts nu av ett rutinerat tränarnamn som Valter Bonacina. Bonacino hade en egen spelarkarriär i Atalanta (1986-91, 1994-98) och Roma (1991-94). Men det är främst i Atalanta han gjort sitt verk och endast har Giampaolo Bellini över sig i fråga om matcher för la Dea. Bonacina verkade där som en dynamisk mittfältare med mycket grinta.

Bonacina har som tränare assisterat Andrea Mandorlini, Delio Rossi och Stefano Colantuono. Därefter tog han plats i Atalantas ungdomsverksamhet.

Valter har där sett många talanger ta steget upp på den stora scenen: Caldara, Gagliardini, Conti, Kessie och Grassi.

Han har ofta jämfört sin egen karriär med möjlighet till framgång där han kanske inte hade någon särskild talang men där han med offervilja och inställning istället tog sig långt.

Intressant nog är ju Bonacinas ankomst till Rom intressant sett till Mauro Bianchessis värv i Lazio som ungdomsansvarig. Han har säkerligen varit med och valt Bonacina för ändamålet.

Men Lazio är ingen ny bekantskap för Bonacina. 2013 stod hans Atalanta mot Bollinis Lazio i primaverafinalen som vanns av de ljusblå med 3-0 efter två mål av Cataldi och ett av Keita. I Atalanta återfanns för kännedom en viss Christopher Oikonomidis som anslöt till Lazio under sommaren.

Vi får väl se om Bonacinas nya bekantskap med Lazio blir mer vinstrik denna gång. För det behövs.


Källa: LLSN
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2018-02-05 15:45:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party