BLAHZIO: Mercato Bloccato

BLAHZIO: Mercato Bloccato

En blogg med och om Lazio.

Keita Baldé har alltmer kommit att ses som en före detta spelare i Lazio. Problemet är bara att han aldrig blir såld och situationen på så sätt blockerar Lazios mercato och möjlighet att värva in en ersättare.

Det är många som nu vill peka finger för den uppkomna situationen och en del mot Lotito och Tare som på sätt och vis inte har säkrat upp tillgången Keita med ett längre kontrakt på ett tidigare stadium. Problemet med det är att Keita fram till förra säsongen på många sätt var en talangfull spelare som imponerade från bänken med pigga ben, men i stort sett aldrig när han fick chansen från start. Det känns även lite efterkonstruerat att säga att Lazio med sin lönestruktur borde ha förlängt kontraktet med Keita redan ett år efter att det skrevs.

Lazio har ju länge även velat behålla Keita och man hade säkert fått kritik även om man hade sålt Keita tidigt denna sommar till de pengar som man har erbjudits. Men klart är att Lazio med läget nu med alla sannolikhet ser ut att tappa en av sina största talanger.

Inför förra säsongen kom så tecken på en förestående skilsmässa när Keita valde att inte åka med på ritiron och sedan infann sig någon slags vapenvila under säsongen där Keita imponerade. Många vill dock se det som Simone Inzaghis förtjänst som har haft en långvarig relation till Keita från tiden i primaveran. Många har även hävdat att Keita har givits ganska mycket frihet av Inzaghi, vilket kan ha kommit att bli lite tveeggat i fråga om Keitas egen självbild och disciplin.

Keitas excentriska sätt utanför planen ger också bilden av att han var något av en strulpelle som nog kan ha fått klubben att tveka om hans framtid. Det har även kommit uppgifter om att Lazio har försökt att förlänga, men att Keita och hans agent antingen inte har velat eller har haft för höga lönekrav.

Parallellt med detta så har även Keita tidigare bytt agent från Ulisses Savini till Roberto Calenda. Savini har tidigare i sommar varit ute och kritiserat Keita och sagt att han inte är någon Cristiano Ronaldo och ifrågasatt att Keita som 22-åring ser sig som stor nog att tacka nej till Milan.

Calenda pekas av många ut som en bov i dramat för hans ovilja att förlänga kontraktet med Lazio för att kunna räkna hem en försäljning alternativt bonus om Keita går till en annan klubb på fri transfer. Calenda har även ett nära vänskapsband med Romas tidigare sportchef Sabatini, nu i Inter som även sägs vill lägga vantarna på Keita.

Men Keita vill enligt uppgift bara till Juventus och har tackat nej till bland annat Milan, Inter, Napoli, Monaco, Liverpool och West Ham.

Keita själv verkar vilja ge en bild av sköta allt professionellt och utan några kommentarer. Han verkar mest vara intresserad av att göra reklam för klädmärket Animal Eye på instagram. Problemet är bara att han varkar vilja vara professionell när det passar honom. Han gick ut på twitter när han ställdes över i en träningsmatch och menade på att han var i speldugligt skick för att sedan komma försent tillbaka från en ledighet.

Juventus å sin sida har uppenbarligen redan kommit överens med agent Calenda och är hoppfulla om att antingen få Keita nu till ett billigt pris eller gratis nästa sommar. De försöker utnyttja situationen och ger Lotito låga bud som är långt ifrån de 25-30 miljonere euro som Lotito uppges vilja ha.

Som det sägs nu så kommer inget konkret att hända innan Lazio möter Juventus i supercupen den 13 augusti. Juventus hoppas på att Lotito ska ha mjuknat med den matchen ur världen. Men det ger samtidigt lite tid för Lazio att kunna värva in ersättare. Vems felet nu är. 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2017-07-31 08:59:20
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party