2021-01-10 15:00

Udinese - Napoli

Bortamatch i Udine
Ny besvikelse eller kan herrarna bjuda upp till match?

Bortamatch i Udine

Napoli reser till Udine för att möta deras stolthet i ligan.

Vad ska man säga inför denna match? Napoli ser så extremt oinspirerade ut. Inte ens de matcher som vi vunnit på sista tiden har känts självklara, det har istället behövts att motståndarna åker på en utvisning innan laget börjar spela med lite självförtroende. Senast räckte inte ens det mot nykomlingen Spezia. De enda av nuvarande anfallare som sett någorlunda pigga ut är väl Lozano och Insigne, tyvärr har Insigne vässat smalbenen och har börjat med sina supermissar igen. Personligen har jag också svårt för den typ av spel som det brukar bli när vi kör sidledspass x 50 och sen förväntar oss att Insigne ska skapa något med fart. Blir sällan farligt. Om man ska ta upp något positivt är det väl att Zie börjat se lite mer taggad ut och det kan bli grymt om han håller i formen i kombination med en återkomst av Mertens/Osimhen för Petflaskan i all ära med sin storlek - men även han har gått ner till halvplan, på kant, för att hämta boll - oklart varför. Jag har varit relativt avvaktande kring Gattusos varande som tränare och tyckt mig se vissa glimtar av finspel men just nu - iaf utan våra spetsar där fram - ser det ganska så uddlöst ut och laget verkar också känna så. 

Udinese kommer in till morgondagens match med 5 raka utan vinst och återfinns på plats 13 med 16p, 11p mindre än Napoli - med en match mindre spelad(!). Napoli har hittills haft ett betydligt bättre facit på bortaplan med 5 vinster av 7 så vi kan väl hoppas att vi håller i det. Just nu ser vår borg ut att vara en trasig betongklump utan liv och det känns jävligt tudelat att stadion fått byta namn till Den Störste och att vi trots detta ej lyckas få till något riktigt flow - jag vet att ett namn inte ändrar på saker och ting men om vi hade haft en publik så hade namnet sannerligen ändrat på många saker om jag hade fått gissa. Gattuso fortsätter att klaga på inställning och jag håller med till viss del men jag fortsätter att ifrågasätta Gattuso och hans nuvarande spelplan eller vad man nu ska kalla idén att "passa runt bollen till den är i mål".

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att vi får vara beredda på i stort sett vad som helst imorgon. Kan mycket väl bli torsk mot ett, förmodat, hungrigt Udinese men vi kan också blixtra till, skärpa oss och få in några baljor utan större problem. Den som lever får se, det enda som vi nästan helt kan utesluta denna säsong är väl en scudetto - i övrigt verkar ligan vara lika svajig som alla myndigheters rekommendationer gällande COVID.

Avspark söndag kl 15.00
CMore eller andra källor

FORZA NAPOLI SEMPRE
 

Payam Zehtab2021-01-09 19:47:13
Author

Fler artiklar om Napoli