Bortamatch väntar mot nästjumbon

Bortamatch väntar mot nästjumbon

Napoli åker norröver och ställs mot Sassuolo.

Kvällens hängmatch mot Sassuolo tillhör omgång 21 vilken spelades då Napoli, Inter, Lazio och Fiorentina var österut och gjorde upp i Supercoppan. Så här finns chans till tre "extra" poäng och en liten möjlighet att försöka närma sig CL-platserna. Men vid poängtapp kan det bli ännu mer jobbigt då vi lär se chansen till kommande års Europaspel försvinna.

Napoli åkte på en snöplig kvittering mot Cagliari i söndags och trots tendenser till bättre spel så kom inte den viktiga trepoängaren. Mot Cagliari såg vi chanserna komma, äntligen fanns en offensiv där man kom fram till målet. Om det beror på Calzonas inträde eller att Osimhen är tillbaka låter jag vara osagt. Men skapas möjligheter borde även flera bollar hamna i mål...

Sassuolo gör en svag säsong och ser inte ut som tidigare upplagor. I desperation har klubben just sparkat tränare Dionisi och förhoppningsvis ger det ingen effekt direkt.

Napoli saknar Cajuste och nye Ngonge men får tillbaka Di Lorenzo så Calzona kan spela bästa elvan. Osimhen har gjort mål i båda matcherna efter återkomst och är han frisk finns chans till mål och poäng. Men detta idag blir svårt, ett hemmalag som jagar överlevnad, ny tränare på bänken. Lägg till Napolis oförmåga att stänga matcher och vinna matcher och det är långt ifrån några säkra poäng.

Avspark 18.00 idag på Mapei Stadium
 

Fredrik Kreüger2024-02-28 05:21:00
Author

Fler artiklar om Napoli