BSC Young Boys vs Inter  Matchrapport & Analys : Bättre sent än aldrig

BSC Young Boys vs Inter Matchrapport & Analys : Bättre sent än aldrig

Vinsten satt sent inne i Schweiz. Efter intensiv Hawaifotboll kunde Marcus Thuram göra det avgörande målet på tilläggstid mot ett deppigt Young Boys.

Matchrapport
Som förväntat. Inter ställer upp flera bänkspelare i startelvan, bland andra Taremi, Arnautovic, Carlos Augusto och Bisseck. Ett intressant drag är att Barella får ta regista-rollen i Calhanoglus frånvaro. Nu hoppas vi att det lossnar ordentligt för vår nye iranska stjärna!

Spelarna kommer in till en fantastisk atmosfär dirigerad av Young Boys-fansen. Matchen inleddes även ganska piggt av hemmalaget som direkt vaskade fram matchens första läge genom ett ett skott utanför straffområde. Dock hamnade bollen långt utanför Sommers vänstra stolpe.

Det skulle dröja till minut 33 för Inter att skapa sitt riktiga första läge. Innan dess hade hemmalaget dominerat matchbilden samt vaskat fram några chanser för att gå i ledning. Inters läge skapades via Bisseck som väggpassade sig fram så att han hamnade i friläge mot målvakten Ballmoos. Den unge tysken försökte slå den lågt bredvid honom men tyvärr räddade målvakten den.

Innan domaren blåste av för första halvlek fick Ganvoula sista chansen att ge sitt lag ledningen inför pausen. Young Boys anfallaren var nära på att smälla in den från nära håll efter ett inlägg men Sommer räddade den.

Halvleken slutar 0-0 och kommer nog gå till historien som en av de sämre halvlekarna Inter har genomfört.

Andra halvlek börjar med mer intensitet än första från bortalaget. Inter flyttar fram positionerna och parkerar på Young Boys planhalva. Efter lite flipperspel så passar Barella en djupledsboll till Dumfries in i straffområdet. Holländaren blir fälld och domaren blåser för straff minut 46. Arnautovic steppar fram från elva meter men tyvärr räddar målvakten den. Dumfries springer på returen men skjuter bollen rakt på Ballmoos. Riktigt dåligt!

Minut 54 sträcker Carlos Augusto baksida lår, vilket tvingar fram ett byte. Dimarco går in.
Ytterligare en spelare in i sjukstugan.

Efter timman spelad gör Inzaghi ett dubbelbyte. Lautaro går in för Arnautovic och Zielinski istället för Mikhitarian.

Minut 76 gör Inzaghi nästa dubbelbyte. Thuram kommer in för Taremi medan Bastoni kommer in för Parvard. Något måste verkligen ske för spelet ser undermåligt ut.

ÄNTLIGEN!!! Minut 93 gör Inter mål! Dimarco får till ett fint inlägg från vänsterkanten efter att Lautaro Martinez snyggt klackar den till honom trots hård bevakning. Thuram dyker upp vid första stolpen och stöter in 0-1 från nära håll.

Innan domaren blåser av för matchen var Inter nära på att utöka ledningen till 0-2 efter en dubbelchans från Lautaro Martinez och Thuram. 0-1 till Inter och nu åker Nerazzuri hem Milano för att ladda batterierna inför söndagens stormatch.

Tanker efter matchen
Personligen är jag inget fan av att se den här typen av fotboll. Hawaifotboll kallas det i folkmun där bollen går från den ena planhalvan till den andra samtidigt som chanserna utlöser varandra, typ. Jag kanske tycker så för jag är inte van att se Inter spela fotboll så här. Hade schweizarna varit vassare i den sista tredjedelen hade de åtminstone satt två bollar. Detsamma kan man säga om Inter där man hade många lägen att spräcka nollan mycket tidigare än 93:e minuten. Muep, den typ av fotboll kan man syssla med i Allsvenskan eller på de brittiska öarna där de är experter inom den genren.

Summa sumarum är det otroligt viktigt att Thuram satte segermålet så att man kunde haka på i toppen. Förövrigt ser inte spelet särskilt bra ut inför derby di Italia på söndag. Man lämnar många ytor i mitten vilket kan straffa sig riktigt hårt när man möter starkare lag. Dessutom utgick Carlos Augusto skadad och om det är en sträckning så kommer det att ta många veckor innan vi får se brassen sprinta på vänsterkanten igen. På ett taktiskt plan är detta ett stort avbräck då Carlos brukar bryta mönstret när han hoppar in från avbytarbänken då han skiljer sig mycket från Dimarcos spelstil. Nu har man tre wingback att rotera med ett tag framöver.

Tillbaka till Milano och börja ladda inför nästa stormöte. På söndag är det dags att distansera sig från zebrorna och det gör man genom att slå dem.