2020-02-16 18:00

Cagliari - Napoli
0 - 1

Cagliari 0-1 Napoli: Mertens fixade tre poäng på Sardinien
Två mål kvar till rekordet!

Cagliari 0-1 Napoli: Mertens fixade tre poäng på Sardinien

Napoli gjorde en stabil insats på Sardinien, framförallt defensivt, och belönades med en uddamålsseger.

Till mångas stora förvåning valde Gattuso att bänka Insigne för andra matchen i rad. Ute till vänster fick istället Elmas chansen igen. I backlinjen vilades även Mario Rui vilket ledde till att Hysaj fick kliva ut på västerbacken.

Matchen inleddes minst sagt trevande. Cagliari har som bekant tio raka utan vinst och det märktes i spelet, där man saknade ganska mycket i form av intensitet och teknisk skärpa. Napoli hade det också svårt i offensiv riktning. Förmågan att spela sig ur Cagliaris förstapress var det inget fel på, men i och kring hemmalagets straffområde så skapade man i stort sett ingenting. Närmast kom Manolas med en nick från nära håll efter en frispark.

I andra halvlek skruvade Napoli upp tempot ett snäpp och kopplade ett hårdare grepp om matchen. Cagliari fick nöja sig med långa bollar mot en vilt jagande Cholito Simeone, som hade det riktigt tufft mot Manolas och Maksimovic. Avsaknaden av Radja Nainggolan verkade vara mycket stor hos sarderna vars enda möjligheter kom i form av distansskott.

Känslan av att det skulle krävas ett ögonblick av individuell briljans för att låsa upp matchen började sätta in och till slut blev Mertens den som frälste Napoli. Belgaren hade isolerats på topp och knappt setts till på hela matchen, men med 25 minuter kvar får han bollen ute till vänster i straffområdet. Från en något oväntad vinkel vrider han sedan in ett skott, via stolpen, bakom en stillastående Cragno. Mål nummer 120 i Napolitröjan för Mertens som bara behöver ett till för att nå Hamsiks rekord. Grande!

Efter målet så tvingas Cagliari framåt i banan vilket skapar ännu större ytor för Napoli. 0-2 är mycket närmare än 1-1 och när domaren blåser av matchen så har hemmalaget egentligen inte skapat några riktigt farliga möjligheter. Framåt i banan så finns det mer att hämta för Napoli, men den defensiva insatsen är otroligt stabil när man tänker på hur det såg ut för bara några månader sedan. Plus i kanten till Elmas som gör en bättre insats idag än i veckan mot Inter, där han också spelade vänsterytter.

I och med segern så klättrar Napoli förbi Cagliari i tabellen och parkerar sig nu på en niondeplats. Övre halvan hörrni, det var ett tag sedan! Upp till en viss Verona-klubb på sjätteplatsen har vi nu bara två pinnar. Jakten på Europaplats till nästa säsong är nu igång på riktigt, synd bara att Atalanta ser alldeles för stabila ut för att vaska den sista CL-biljetten. 

Nåja, bättre än Roma kan vi väl åtminstone bevisa att vi är?

Edin Bajramovic2020-02-16 22:02:00
Author

Fler artiklar om Napoli