Cagliari - Napoli
1 - 4

Cagliari 1-4 Napoli: Styrkebesked på Sardinien

Napoli behövde vända sin svaga formkurva och svarade upp med en av säsongens bästa insatser.

Trots skadehelvete bland anfallarna greppade Napoli tidigt tag i matchen. Anförda av Petflaskan på topp så körde man fullständigt över Cagliari och under stora perioder utav första halvlek var det spel mot ett mål. Ett välspelande Napoli-mittfält i kombination med ett lojt Cagliari gjorde att den offensiva kvartetten i ljusblått gång på gång kunde hitta ytor framför backlinjen att kombinera i.

Till slut skulle det ge utdelning. Zielinski fick bollen serverad vid straffområdesgränsen och valde att dra till, inte alltför välplacerat men med en sådan kraft att Cragno inte hade någon chans att parera. 0-1 Napoli efter 25 minuter.

Trots stort spelövertag stod sig resultatet in i pausvilan, vilket Napoli snabbt fick anledning att ångra. En kvart in på den andra halvleken hade man fortfarande inte utökat och från ingenstans lyckades hemmalaget kvittera. Joao Pedro (vem annars?) fann sig med bollen några meter från mål och tofflade in den i mål.

Här någonstans började man frukta för att Napoli kört fast på samma sätt som innan uppehållet, men frälsningen skulle komma bara fem minuter senare. Ännu en gång hittade man Zielinski med ett inspel från kanten, men den här gången valde polacken inte att skjuta rakt på täckande back. Istället frispelar han sig själv med vad som måste beskrivas som en Messi-touch och tåpajar in bollen bakom en vilt fäktande Cragno. Omgångens snyggaste mål?

Så fin han är när han är bra, Piotr Zielinski, lika frustrerande är han att titta på under de månader då han inte lyckas få ut sin gigantiska potential. Just nu verkar han dock befinna sig i en av de där perioderna då han är Serie A’s bästa mittfältare och då ska man kanske passa på att njuta.

Efter ledningsmålet verkade en del av nervositeten släppa och Napoli gjorde två mål till av bara farten. Lozano bökade in en boll från nära håll och fixade en straff som Insigne kunde smälla in.

Vi ville ha en reaktion från Napoli efter den dåliga decembermånaden och det fick vi också. Frågan är hur mycket som var Napolis förtjänst, och hur mycket som berodde på Cagliaris inkompetens? Det är jag inte säker på, däremot är jag säker på att inget lag i världen hade stoppat Zielinskis två kassar i den här matchen. Och det duger faktiskt fint som näring till ens supporterskap i det korta loppet.

Match igen redan om ett par dagar. Hemmaplan mot Spezia, en nykomling med fina idéer men alldeles för dåligt material som kommer charma hela Italien men dratta ur på nittonde plats. Läge för Napoli att börja bygga en positiv trend?