Stadio Diego Armando Maradona, 2023-10-03 21:00

Napoli - Real Madrid
2 - 3

CL: Napoli - Real Madrid: Tillfällig fluga eller ett trendbrott?

CL: Napoli - Real Madrid: Tillfällig fluga eller ett trendbrott?

Napoli sparkar igång Champions League på hemmaplan med ett kärt återseende i Carlo Ancelotti.



TV: CHAMPIONS LEAGUE 2023/24 - GRUPP C
 



Undertecknad var lite skeptisk förra säsongen skall erkännas. Allt gick lite för bra. Inga direkta konflikter, resultaten mer eller mindre gick i Napolis favör och det hela fick krönas med en efterlängtad scudetto. Champions League deltagandet var också något som till en början gick som mozzarellan till pizzan men sen knöt sig allting i kvarten.

Denna säsong känner man igen Napoli lite mer. Kaoset börjar koka. Garcia når inte ut till spelarna, klubben, eller en person i klubben, vanärar den mest värdefulla spelaren laget haft samt truppen är egentligen för dålig för att på allvar utmana om toppen i ligan.

Sprattlandet de sista två matcherna kan vara början på en ny makalös trend eller så är det bara några desperata ryckningar innan laget havererar igen. Kvälllens match är lite av ett momentum här. Stort motstånd, kanske det största, och ikväll får laget verkligen bekänna färg.

Ancelotti må ha spenderat endast 18 månader i klubben men kan både laget och spelstilen som en haj känner sitt byte på mils avstånd. Offensiven hos gästerna är kanske den bästa de haft sedan de vann trippeln i Champions League och Napolis sköra backlinje komer definitivt får jobba rätt i positionerna för att inte gå bort sig. Undertecknad tyckte att hela Ancelotti-eran kunde hanterats annorlunda från början, kanske hade vi haft ett annat slut då, men å andra sidan hade vi aldrig fått in Spalletti i rätt tid då, så allt har väl en mening.

Napoli ser annars ut att komma med ett hyfsat intakt lag. Jesus i backlinjen är tveksam och det kan faktiskt komma att betyda väldigt mycket. Är den senaste tidens resultat en tillfällig fluga eller ett trendbrott? Svaret kan komma ikväll.

 

Solonapoli2023-10-03 09:35:00
Author

Fler artiklar om Napoli