Coppa Italia - test att ladda om efter Juve

Coppa Italia - test att ladda om efter Juve

Napoli tar emot Cremonese i åttondelsfinal av cupen.

Det har passerat tre dygn men det är knappt att en har landat efter fredagens vinst i Serie A. Napoli gjorde en riktigt bra insats och markerade tydligt att de sämre insatserna mot Inter och till viss del även Samp inte behöver bli en längre trend. Sedan får vi såklart se hur det går längre fram men för tillfället är frågetecknet som funnits efter omstarten borta.

Nu går Napoli in i Coppa Italia och åttondelsfinal mot Cremonese. Cupen och specifikt matchen lever sitt egna liv men Napoli ska givetvis ses som superfavorit, speciellt efter fredagen. Normalt genom åren har detta alltid varit en livsfarlig match där det ibland kommer en negativ reaktion (efter en storvinst), men under säsongen hittills har laget inte drabbats av dessa bakslag. 

Spalletti lär göra en del förändringar i startelvan sedan sist och det är möjligtvis en risk då man kan märka att vissa ordinarie och bärande spelare saknas. Nu har Napoli en bredd, men ibland ser inte ersättarna ut att ta chansen. Dock, till tisdagskvällen tror jag att laget kan rida vidare på segern mot Juve. Det blir dessutom första riktiga speltiden för flera spelare efter återstarten, förhoppningsvis gör de jobbet.

Raspadori, Simeone och Lozano kanske startar på topp, Ndombele, Elmas och kanske Demme på mitten? Det spekuleras i om nyförvärvet Bereszynski får göra debut som högerback och att evighetsmaskinen Di Lorenzo får vila. Polacken anslöt från Sampdoria förra veckan och frågan är om det blir klubbens enda värvning i januari. Det är ganska låga odds på det.

Avspark tisdag kl 21.00

Fredrik Kreüger2023-01-16 21:44:54
Author

Fler artiklar om Napoli