Coppa Italiaretur

Napoli tar emot Inter i semifinalen av Coppa Italia. Första mötet vann Napoli borta med 0-1.


Återstart av italiensk fotboll och hur kommer det att se ut? Hur hanterar Gattuso och spelarna rivstarten efter dryga tre månaders uppehåll med avsaknad av en normal försäsong?

Det finns ännu mer frågor såklart i denna märkliga tid och i och med det faktum att bollen nu ska igång igen. Det är svårt att veta var Napoli står, men givetvis är det även samma villkor och situation för alla klubbar. Under februari hade laget en hyfsad form och verkade framförallt poängmässigt i Serie A ha kommit igång med fem segrar på sex matcher. Plus då seger mot Inter i cupspelet. Gattuso verkade ha kommit lite längre ifrån Ancellotis Napoli och ordnat mer struktur. Men var står den strukturen och formkurvan nu?

Samtidigt som det verkade finnas en bra kurva i februari upplevde jag trots det fortsatta frågetecken med Napoli under Gattuso. Det var få förändringar, det fanns en hel del försiktigt och återhållsamhet i spelet. Och fortfarande kunde laget klappa ihop, som tex. hemma mot Lecce med tre insläppta. Nu har Gattuso haft bra med tid att slipa på saker och ting, men två frågor finns då: Är han tillräckligt bra för att kunna slipa riktigt bra? Samt- spelar det någon roll om Gattuso har kunnat slipa, spelarna kommer matchotränade och ringrostiga till omstarten?

Cupvinsten borta mot Inter var en bra skalp för Gattuso och har såklart satt Napoli i ett bra läge. Olika uppgifter ges kring en eventuell startelva, Manolas är helt borta och det finns frågetecken för Ruiz och Mertens. Mest trolig backlinje är Mario Rui, Koulibaly, Maksimovic och Di Lorenzo. På mitten Zielinski, Demme plus ett frågetecken för skadade Ruiz. Får vi se Elmas? Eller stuvar Gattuso om och sätter Hysaj? Längst fram bör vi se Milik, Insigne och Callejon/Politano. 

Gattuso har varit defensiv i många tuffa matcher och med 1-0 i ryggen till lördagens match lär han inte ändra på det. I det första mötet klev Napoli mycket långt bak och försvarade sig. Det såg försiktigt ut, minst sagt. 

Nu har jag inte ens tagit avsaknad av publik osv med i beräkningarna till detta möte. Givetvis kan det påverka. Men just nu känns det bara bra att det är Napoli och italiensk fotboll igen. Låt oss få ett avslut på säsongen 19-20, låt oss få en cupfinal på onsdag... 

Fredrik Kreüger2020-06-12 21:48:21
Author

Fler artiklar om Napoli