Curiosi Lazio: Återkomst för Muslera?

Curiosi Lazio: Återkomst för Muslera?

Här sammanfattas intressanta nyheter gällande Lazio under veckorna.

24/5
Gamle målvakten Fernando Muslera påstås i turkisk media ha träffat Tare i samband med sin semester i Rom i dagarna. Möjligen kan det bli aktuellt med en återkomst till Lazio för Muslera som har kontrakt med Galatasaray till 2018.

23/5
Det står nu klart att QPR inte utnyttjar köpoptionen på 2,5 miljoner euro för Ravel Morrison som inte heller här har övertygat nog. Blir en ny följetong i sommar om engelsmannens framtid.

22/5
Under gårdagens match mot Inter kunde man se en banderoll på Curva Nord som löd: ”Fiender under en livstid, vi saluterar Francesco Totti”. Curva Nord och Irriducibili har även publicerat ett brev till Totti där man trots att han är en bitter rival hedrar Tottis karriär och vad han har gjort för Roma, även om klubben och dess fans inte ger honom tillbörlig respekt.

17/5
Ikväll möts som sagt Lazio och Juventus i den italienska cupfinalen och Curva Nord har meddelat att man planerar ett nytt mosaiktifo av det slag som tidigare har synts i derbyt våren 2015. Örnen ska enligt utsago vara 70 meter bred och publiken uppmanas att bidra. Det gör ju att man ser fram emot matchen ännu mer. Kan det bli vackrare liksom?


Det är även på dagen 64 år sedan som Olimpico invigdes 1953. Arenan användes då som målgång i Giro D'Italia på sträckan mellan Neapel och Rom och landskampen mellan Italien och Ungern. Lazio debuterade hemma mot just Juventus den 24 maj 1953. Lazios presidebr Remo Zenobi hade bara två veckor tidigare avlidit i en hjärtinfarkt. Dessvärre vann även bianconeri den matchen och vi hoppas på en annan utgång ikväll.

12/5

Den 12 maj 1974. Dagen då tränare Maestrelli och hans "Banda Maestrelli" säkrade Lazios första scudetto i matchen mot Foggia. På Olimpico fanns då otroliga 80 000 på plats. (LAZIO XI): Pulici, Petrelli, Martini, Wilson, Oddi, Nanni, Garlaschelli, Re Cecconi, Chinaglia, Frustalupi, D’Amico

Crotones anfallare Diego Falcinelli uppges vara intressant för Lazio och Bologna. Falcinelli har denna säsong stått för imponerade 12 mål i bottenlaget Crotone och ses som en möjlig backup till Immobile kommande säsong.

Ett mer uppseendeväckande namn som kopplas samman med Lazio är PSG:s bänkade tekniker Hatem Ben Arfa. Ben Arfa har inte glänst på samma sätt som i Nice och kan vilja flytta för att kunna konkurrera om en plats i det franska landslaget.

Claudio Lotito uppges göra ett nytt försök att få Keita att skriva på ett nytt kontrakt efter cupfinalen kommande vecka mot Juventus. Juventus uppges annars vara intresserade av Keita och villiga att erbjuda honom en lön på 3 miljoner euro. Även Milan och Napoli sägs vara intresserade men där rör det sig om löner på 2,5 rspektive 1,5 miljoner euro. Lotito uppges kräva runt 25 miljoner euro för Keita.

10/5
Tredjemålvakten Ivan Vargic uppges enligt Il Messaggero få chansen mot Fiorentina inför Lazios stundande cupfinal mot Juventus redan nästa onsdag. Kroaten har ännu inte fått debutera och sägs officiellt ha haft svårt att lära sig italienska, vilket kan ses som avgörande för en målvakt att kunna kommunicera med sina medspelare. Men tungor säger också att Vargic inte alls har övertygat målvaktstränare Grigioni och Inzaghi. Vargic, som i somras fanns med i den kroatiska EM-truppen, kanske aldrig ens kommer att få spela någon match för Lazio innan sommarens fönster.

Atalanta har fram till den 20 juni på sig att utnyttja klausulen på 7 mijoner euro för dee inlånade målvakten Etrit Berisha. Bergamo-klubben uppges dock endast vara beredda att erbjuda 5 miljoner euro och i motsatt riktning uppges Atalantas anfallstalang Andrea Petagna kunna gå. Gasperini ska även vara intresserad av Lazios utlånade vänsterback Luca Germoni. I fallet Danilo Cataldi har även Atalanta nämnts för att kunna värva Papu Gomez, men troligast är att Cataldi isåfall används för en värvning av Genoas Giovanni Simeone.  

Lazio och Lucas Biglia uppges i praktiken vara överens om ett nytt kontrakt till 2021 med en ny lön på 2,8 miljoner euro. Det som dock återstår att lösa är agentarvodet till Bigias agent Enzo Montepaone. Förhoppningsvis ska det hela enligt uppgift bli klart under de närmaste veckorna.

9/5
Claudio Lotito fyller 60 år.

7/5
Simone Inzaghi kommenterade efter storvinsten mot Sampdoria att ett nytt kontrakt med Lazio är en ”formalitet”. Att han och Lotito har pratat med varandra den senaste tiden och att de inom kort kommer attt sätta sig ner och slutföra det hela.

Dagens sex olika målskyttar i en och samma match har inte tidigare skett i Lazios historia.

Det ryktades för en tid sedan att juventini via en namninsamling på nätet sökte ett vänskapsband, gemellaggio, med laziali. I slutet av dagens match mot Sampdoria kom väl då svaret när Curva Nord skanderade ramsor mot Juventus. Triestina, Verona och Inter ser ut att fortsatt vara lazialis enda italienska vänner.

Uppgifter gör gällande att agent Jorge Mendes ska ha fått till sig ett bud på 35 miljoner euro för Wallace. Budet ska enligt uppgift komma från antingen Villarreal eller Valencia.

6/5
Lazios 20 vinster denna säsong för laget upp på topp 15 över lag i toppligorna med högst poängsnitt per match. Lazios 1,97 poäng per match överträffar exempelvis Dortmund, Sevilla och de bägge Manchester-klubbarna. I topp återfinns Juventus med dominerande 2,47 poäng per match.  



3/5

Nu har det avslöjats vilken matchtröja som Lazio kommer att ha i cupfinalen mot Juventus. Finalen ser annars nu alltmer ut att spelas den 17 maj istället för den 2 juni på grund av Juventus framfart i Champions League.



2/5

Det är nu klart att Sèleco kommer att fortsätta som tröjsponsor fram till juni 2018 med option om fortsättning. Sponsorkontraktet är enligt uppgift värt 4 miljoner euro.

Efter helgens ligaomgång har Lazio tyvärr blivit bestraffade av Serie A:s disciplinnämnd efter att supportrar i Curva Nord har gjort apljud mot Romas Rüdiger när denne blev utvisad i slutet av derbyt. Curva Nord är därmed avstängd i kommande hemmamatch mot Sampdoria.

Juventus supportrar har enligt uppgift startat en namninsamling för att skapa ett gemellaggio med laziali. Juventini har inga vänskapsband med övriga italienska klubbar på högre nivå och ser Lazio som en god kandidat. Anledningen är bland annat Lazios vinst mot Inter 2002 vilket gav Juventus scudetton och den gemensamma rivaliteten med Roma. Även Lazio-fansen stöd till Buffon och Bonucci har lyfts fram. Frågan är hur ömsesidigt det är?

Ynglingen Manolo Portanova är uttagen till Italiens trupp till U17-EM i sommar.

Källor: LaLazioSiamoNoi, LazioNews, CittaCeleste, Lazialità

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2017-05-24 15:30:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party