Det här är på allvar – Nu hoppas Rom att Dybala bara är början
Sommarkrönika om Dybala och vart den här sommaren pekar.

Det här är på allvar – Nu hoppas Rom att Dybala bara är början

Mourinhos första år med Roma får mer än godkänt. Den här sommaren pekar på att nästa Roma-säsong kan bli ännu bättre.

Först och främst. Även om Dybala har synts på middagar med hela Roma-truppen, har figurerat i Roma-tröja ihop med GM Tiago Pinto och ägarna Friedkins, och sägs göra läkarundersökningen inom väldigt kort. Dybala är inte hundra procent klar än.
Men. Om, och förhoppningsvis när Dybala tar på sig den rödgula tröjan med nummer 21 innebär det att lokomotivet med Friedkins, Pinto och José Mourinho längst fram tuffar vidare likt de italienska 300km/h-lokomotiven.

Förra säsongen var en uppstart. Friedkins och Pintos första riktiga säsong. Vinnarskallen, och den lätt utdömde Jose Mourinho plockades in - som Mourinho älskade att vara just "lätt utdömd". I sin tur blev den Chelsea-ratade Tammy Abraham en av hela Europas vassaste anfallare och Lorenzo Pellegrini axlade kaptensbindeln på riktigt för första gången. Frisparksmålet mot Lazio i våras förtjänar att romas in.

I maj brann Rom och gatorna kring Colloseum av en rödgul titel igen. Den första på riktigt länge. Men till skillnad på vad som nog skett under Pallotta så innebar inte ett titelvinnande Roma att hela laget skulle säljas ut likt Salah, Alisson eller Strootman. Istället växlar vi upp samtidigt som våra titelvinnande kuggar stannar på Trigoria.

28-årige Dybala kanske har peakat. Men det var ett gäng Champions League-klubbar både i och utanför Italien som var med i jakten. Mourinho och Friedkins blev, trots att Roma bara har Europa League att erbjuda, vinnare i den jakten. Lägg därtill att mycket nu talar för att Zaniolo stannar, Spinazzola är redo från start, och att spelare som Wijnaldum och Belotti nu intensivt kopplas samman med Roma och Mourinho är det bara att njuta och acceptera. Den här sommaren fortsätter Roma växla upp.

Jämför du Roma med de andra lagen utanför den givna topp-tre-trion, Napoli, Lazio och Atalanta, i kampen om CL-platser så är de gulröda i pole position. Jag kan till och med sträcka mig så långt att Roma ska kunna fajtas med åtminstone ett av de randiga lagen från norr kommande säsong. Dybala, Zaniolo, Pellegrini och Abraham är offensivt sprängstoff nog att fälla åtminstone ett av Milano-lagen.

Friedkins menar allvar och jag tror till och med att de där arena-drömmarna har börjat konkretiseras. I år är det Champions League som gäller. Minst!
 

Erik Winell@ErikWinell2022-07-20 11:17:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?