2021-04-25 20:45

Atalanta - Bologna
5 - 0

Efter Atalanta - Bologna: Livet leker när Muriel lirar

Efter Atalanta - Bologna: Livet leker när Muriel lirar

Sicken klasskillnad, sicket lag och sicken spelare han är den där Muriel. Man känner en lustfylldhet när man ser han spela fotboll. Livet leker verkligen när Muriel får lira boll.

Det var ett Atalanta som kom från en spelmässigt bra insats borta mot Roma där man borde fått med sig alla tre poäng. Man fortsatte på den inslagna vägen även i den här matchen genom att pulvrisera stackars Bologna med 5-0. Jag vet att stackarna från Emilia-Romagna inte har så mycket att komma med men att man vinner med 5-0 bekräftar egentligen bara det som vi alla redan ser.

Första målet som görs är fotbollsgodis från den högsta hyllan. Muriel är ju bara för skön när han väljer att vänta in och sedan finurligt klacka bollen vidare till Malinovskiy som dunkar dit den lågt i hörnet. Det var verkligen en sprudlande offensiv som vi fick se denna söndagskväll i Bergamo. När Muriel är så bra som han är i den här matchen och Malinovskiy har sin bästa period i karriären så finns det bara ett utfall i en sån här match. Att resultatet i slutändan blev 5-0 är egentligen i underkant och med fem olika målskyttar så visar det att Atalantas spel inte på något sätt är individbaserat. Utan både Papu Gomez och Josip Ilicic från start presterar man som man gör. Vem hade kunnat tro det när förra säsongen avslutades med en tredjeplats i ligan och en kvartsfinal i Champions League där de var de mest framstående och bidragande spelarna till framgången.   

  

I nästa match väntar Sassuolo som kan slå i princip alla när de har en bra dag. Alla väntande matcher kommande veckor kommer att vara måstematcher. Det är fortfarande tight i kampen om Champions League men tittar man för stunden så är Atalanta det absolut formstarkaste laget. Fortsätter man att prestera som man gjort spelmässigt så ska Sassuolo som egentligen inte har någonting att spela för inte ha en suck. Det är bara att njuta av resten säsongen.

Arrivederci!

Martin Widéenmarrewideen@gmail.com2021-04-26 18:54:51
Author

Fler artiklar om Atalanta