Allianz Stadium, 2022-08-27 18:30

Juventus - Roma
1 - 1

Efter Juve 1 - 1 Roma: Godkänd insats men bara en pinne
Inte bara en fox in the box

Efter Juve 1 - 1 Roma: Godkänd insats men bara en pinne

Efter en drömstart och en första halvlek där 2-0 hängde i luften mattades Juve av i andra och släppte in 1-1 på en hörna. Prestationen var bra men resultatet är inte mycket att hurra för. Dom flesta av oss hade nog räknat med fler än fem poäng efter tre omgångar. 

Juve spelade sin andra hemmamatch för säsongen igår. Det gick tyvärr inte lika bra den här gången. Här kommer mina tankar efter matchen:


Ett fall framåt?

Spelmässigt gjorde Juve en bra insats. Speciellt i första då tempot var högt, pressen var hög och spelet kändes positivt trots alla offensiva avbräck. Roma hade stundtals svårt att ens ta sig över halva plan i första halvlek och efter Dusans fantastiska frisparksmål kändes det som att nästa bara var en tidsfråga. Och det kom också, även om Locatellis kalasträff tyvärr dömdes bort (korrekt nu när VAR är en del av spelet I guess). Men mer än så blev det inte. Som så många gånger förra säsongen så har det här laget oerhört svårt att förvandla ett spelövertag till riktiga målchanser. Cuadrado var väl närmast med två helt okej lägen som absolut hade kunnat resultera i något bättre, men det krävs mer än två halvchanser för att göra ett mål. Visst, 1-0 hade varit ett rättvist resultat sett till 90 min, men 1-0 är en ytterst skör ledning. Allt som krävs är en snedspark, ett bolltapp eller som den här gången en hörna så är tre poäng plötsligt bara en. Juve hade förvisso dryga 20 minuter på sig att reparera skadan men var aldrig riktigt nära att forcera Romas försvar. Allegri gjorde det han kunde och kastade in det som fanns på bänken och även om jag inte håller med om att ta ut både Cuadrado och Vlahovic när laget jagar mål så kan jag inte klandra mister för krysset den här gången. 


Haltande transferstrategi

Fönstret är inte över än och jag ska inte döma ut våra nyförvärv redan efter tre omgångar. MEN. Jag har väldigt svårt att förstå varför Juventus väljer att ta in en spelartyp som Milik när det är smärtsamt tydligt att vi saknar kreativitet framåt. Milik är en dålig piratkopia av Dusan och kommer bara agera avlastning till superserben. Han tillför inget nytt till laget, ingen edge som tar oss framåt. Självklart kommer det se annorlunda ut med Chiesa och Di Maria är på planen, men hur många matcher kommer en 34-årig Di Maria och en nyligen knäskadad Chiesa göra ihop tror ni? Argentinaren åkte på en muskelskada efter 60 minuter och alla vet att vägen tillbaks från en knäoperation är krokig och fylld med småskador. Kostic kommer säkert att göra nytta men hittills känns han inte som en ytter för ett 4-3-3, snarare en wingback eller ytter i 4-4-2. Samma sak gäller Cuadrado om du frågar mig. När fönstret stänger kan vi alltså stå där med tre centrala forwards (Kean är INTE ytter) och bara två renodlade ytterforwards. Och Rugani som tredje mittback. Det känns sådär planerat.  


Let’s talk Miretti!

Som ni säkert vet vid det här laget är jag ingen större fan av Allegri. Men han ska ha cred när han förtjänar det. I slutet av förra säsongen dök en då 18-årig Fabio Miretti upp lite från ingenstans och fick spela relativt mycket dom sista omgångarna. Ett smart val av Allegri som säkerligen hade framtiden i åtanke när han gav ynglingen minuter. Igår spelade han sin första seriematch från start och han gjorde det med bravur. Han är teknisk, smart och vill alltid framåt med bollen. Något som jag inte kan säga om multimiljonärer som Rabiot och McKennie. Dessutom spelar han med ett lugn som är väldigt ovanligt för en 19-årig mittmitt. Han tar oftast bra beslut och om han skulle tappa bollen finns det är nästan automatisk vilja att ta tillbaks den. Tillsammans med Rovella har han gett ett annars ganska trött mittfält en injektion och om jag styrde över mercaton skulle båda få stanna. Gärna på bekostnad av Rabiot, Arthur eller McKennie som tillför mindre och kostar mycket mer. Men dom soporna är ju inte helt lätt att bli av med. Även om säsongen har startat trevande så ser framtiden ganska så ljus ut. Och det kan vi delvis tacka Allegri för. 

Szczesny - 6
Har inte alls mycket att göra, varken före eller efter målet. Kan möjligen ha bättre kontroll över målområdet när Abraham får stå någon meter från mål och nicka in kvitteringen. 

De Sciglio - 6
Gjorde en ganska typisk MDS-match fram tills vi skulle jaga ett ledningsmål då han helt plötsligt fick någon form av hjärnblödning och gav bort bollen till Roma så fort han fick den. 

Danilo - 7
Sätt han var som helst i backlinjen och han kommer att prestera. Känns just nu som det bästa tredjevalet på mittbackspositionen vi har. 

Bremer - 6.5
Inte lika framträdande som som landsman men gör en stabil match. Stark som en oxe.

Sandro - 5.5
Började säsongen riktigt bra men har hittat tillbaks till den gamla goda lunken igen. Klart att det är han som tappar Dybala på hörnan som leder fram till 1-1. 

Locatelli - 6.5
Tar ett onödigt gult det första han gör men låter inte det styra hans prestation. Gör ett kalasmål som tyvärr döms bort av VAR. Vill dock se honom längre upp i banan. 

Rabiot - 6.5
Gör en bra match och vinner mycket boll fram tills han får kliva av skadad. 

Miretti - 7
Jag är imponerad! Söker alltid passningen framåt och spelar med både lugn och stort självförtroende. Bör vara startgubbe (eller fjärdegubbe på mitten om vi får in Paredes). 

Cuadrado - 6.5
Ligger bakom mycket av det offensiva spelet med sin snabbhet och förmåga att göra sin gubbe. Lite märkligt att han blev utbytt kan jag tycka. 

Kostic - 6
Gör det bra defensivt och visar fin grinta men har inte kunnat bidra med speciellt mycket framåt än så länge. 

Vlahovic - 7
Vilken jäval drömstrut av serben! Gör det okej som target men behöver komma till många fler avslutslägen om Juve ska kunna utmana om titeln. 

Avbytarna gjorde inget större avtryck. Så dom får iget betyg. 



 

Mikael Noaksson2022-08-28 09:51:58
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid