2020-12-05 18:00

Juventus - Torino
2 - 1

Efter Juve 2 - 1 Torino: FÖRLÖSANDE
Tillslut fick vi vråla.

Efter Juve 2 - 1 Torino: FÖRLÖSANDE

Efter en lång match där allt verkade gå emot Juve så kunde dom svartvita hemmahjätarna tillslut vända 0-1 till seger och tre blytunga poäng.



Jag vet knappt om jag uppnått vilopuls än, trots en god natts sömn. Det var inte vackert, det var inte säkert men jävlar vilken barg- och dalbana av känslor. Här kommer mina tankar efter säsongens skönaste seger. 


Storlagsfotboll 
Vilken jävla krigarinsats. Alla kan spela i medvind, när allt bara flyter på och sker på instinkt. Reflexmässiga väggspel, perfekt tajmade löpningar och bästis med bollen. Men det är i motvind som dom stora lagen formas. Stunderna när inget fungerar kan ibland vara dom viktigaste på hela säsongen. Do or die. Och igår blåste det nästan kuling i ansiktet på den gamla damen. Hur många av er trodde inte att det var kört när Cuadrados mål dömdes bort för offside? Men att kunna få med sig tre poäng i match där inget går rätt ger mer än tre poäng, det sammansvetsar laget och bygger karaktär. Fino alla fine. Hela jävla vägen in i kaklet. Det är inte alltid vackert, men vad gör det egentligen? Vinster som dessa är själva byggstenen i en ligatitel. Se bara tillbaks på dom senaste nio åren med nyktra ögon. Hur många svettiga uddamålssegrar hade inte Conte? Hur många gånger lyckades Allegris mannar inte mala ner en motståndare fast spelet såg trögt ut? Själva poängen är själva poängen. Den här gången fick vi med oss alla tre. Och precis som vid den där bedrövliga ligastarten under Allegris andra eller tredje år är det Torino som står med ansiktet i händerna efter 90 plus stopptid. Jag är inte vidskeplig i vanliga fall, men vid tillfällen som dessa känns det ju ganska mysigt att tänka att den här 2-1:an var skriven i stjärnorna. Speciellt när det var Cuadrado som låg bakom vinsten. 


Orsato gör ingen kanonmatch
Jag är sällan för att klaga på domaren men om det är någon gång det känns mer okej är det vid en vinst. Annars blir det lätt bortförklaringar till det dåliga resultatet och det kan mindre klubbar som Inter och Roma hålla sig till. Hur som, var det någon annan som kände att den annars så högaktade Orsato gjorde en ganska svajig match? Åt båda hållen ska tilläggas. Han släppte regelrätta överfall och blåste så fort en forward hade en back i ryggen. Förutom den allmänt svårtolkade nivån så valde han att inte ens titta på den handssituation med Ansaldi som förmodligen hade gett två straffar förra säsongen. Det är bara arrogant. Att även VAR-repriser är en tolkningsfråga får man köpa, men det borde väl åtminstone finnas någon form av standard för vilka typer av situationer som bör granskas? För mig är en potentiell hands i straffområdet (solklar i detta fall?) en av dom situationerna. Dessutom ligger Rincons sena stämpling på Dybala närmare ett rött kort än Orsatos beslut som i det här fallet var att fria helt. Alla får ha en dålig dag, men jag tycker att en kan kräva mer från en av Italiens toppdomare. 


Offensiva killar ur form
Att Dybala är ur form kommer inte som någon nyhet. Det är en av dom hetaste potatisarna i Juventusgrytan just nu. Jag håller med om att det blir lite skevt att begära en dubbling av lönen när du presterar din sämsta fotboll på typ tre år. Verkligheten ringde Paulo. Men med det sagt jag kommer alltid att stå i La Joyas ringhörna. Alla vet vad killen kan göra när han hittar formen. Det är inte så att Serie A:s bästa spelare förra säsongen har tappat ALLT på några månader. Så jag är villig att vänta. Form är bara en tidsfråga, till och med Berna ser ju ut som en fotbollsspelare nu för tiden. Dessutom har jag svårt att hitta en vettig ersättare till Dybala? Fram tills att Ronaldo lämnar tycker jag att pengarna ska läggas på mittfältet istället. 

En annan kille som vi tyvärr nu kan räkna in i den här tråkiga skaran är Dejan. Efter en pigg start på sitt Juveäventyr har han sjunkit ett par snäpp sedan landslagsuppehållet. Dels hittar han inte sin position på planen, vad det beror på kan vi bara spekulera i men jämför med Chiesa som på kortare tid har karvat ut sin roll i laget och därför är långt mycket mer involverad i anfallsspelet. Just nu känns det som att Dejan blir klämd mellan Cuadrado och Dybala och har svårt att få upp någon fart. Om vi dessutom adderar en för tillfället usel relation med både boll och gräsmatta så blir det ganska tydligt att Kulan inte är i form. Det positiva är att han får många minuter för att vara en 20-åring i ett storlag och att det kommer bära frukt tillslut. Jag tvivlar inte en sekund på Dejans talang och tror dessutom att han har huvudet för att klara en tuff period. Tålamod. Hade någon räknat med att han skulle cementera sig i startelvan den första halvan av första säsongen? 


Spelarbetyg Juve:

Szczesny - 7
Avgörande räddning på Zazas friläge. 2-0 där och matchen känns körd. 

De Ligt - 7
Sin ålder till trots var det holländaren som städade upp efter sina kollegor i backlinjen. Fantastisk brytning när Linetty höll på att rinna igenom och grymt stabilt spel matchen igenom.

Bonucci - 6.5
Det är väldigt svårt att sätta betyg på Bonnys insats igår. Han gjorde ju det så otroligt viktiga målet så han förtjänar inte att sågas. Men jisses vad han bjöd Torino på både ytor och chanser. 

Danilo - 6
Gör för omväxlings skull en ganska anonym match. Upphäver offsiden på Zazas friläge, vi får hoppas att det bara är en liten plump i det annars så fina protokollet för säsongen. 

Cuadrado - 8.5
Lagets bästa inläggsfot vänder matchen nästan på egen hand. Varken McKennie eller Bonucci behövde göra mer än att sätta pannan på bollen för att den skulle gå i nät. Gjorde dessutom ett fint mål som korrekt dömdes bort för offside. Torinos party pooper nummer ett!  

Bentancur - 6
Måste bli bättre på att sätta spelare med ytor i läge om han ska hålla i taktpinnen. 

Rabiot - 6
Är på rätt väg jämfört med förra säsongen men påverkade inte matchen speciellt mycket den här gången. 

Chiesa - 7
En av få som alltid kändes som ett hot när han fick bollen. Ingen slutprodukt den här gången men i mina ögon en bra insats. 

Kulusevski - 5.5
Nej, inte idag heller. Klumpig med boll och kom aldrig in i spelet. 

Dybala - 5.5
Får med sig hela fem key passes (bäst i laget) men är fortfarande långt ifrån den Paulo vi är vana att se. Bränner ett jätteläge strax innan 2-1 (även om det var bra gjort av försvararen att komma ivägen). 

Ronaldo - 5.5
Gjorde inte mål. Var inte ens nära, sjukt ju. 

Avbytare:

Sandro - 6
Gör inget dåligt men kom aldrig in i matchen. 

McKennie - 7.5
Jag tycker amerkanen ska starta mer. Hans presspel är unikt i laget och intensiteten höjdes markant när han kom in på planen. Weston är den av mittfältarna som spelar rakast vilket behövs om vi ska höja bolltempot. Bra sätt att debutmåla på också, tack för det. 

Berna spelade för kort tid. 

Och förresten, jag bettade på Juveseger i halvtid. 

Mikael Noaksson2020-12-06 09:11:53
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid