Allianz Stadium, 2022-10-02 20:45

Juventus - Bologna
3 - 0

Efter Juve 3 - 0 Bologna: ÄNTLIGEN
Pink Panther.

Efter Juve 3 - 0 Bologna: ÄNTLIGEN

Efter fem raka matcher utan vinst var det verkligen på tiden att ta tre poäng när Bologna gästade Turin. Och även om den initiala känslan var dålig blev det säsongens hittills bästa match. 3-0, precis vad det här laget behövde.


Dålig feeling när elvan släpps.

Efter ett mycket lägligt landslagsuppehåll var det så dags för Serie A igen. Det var ett välbehövligt uppehåll då förlusten mot Monza var ett resultatmässigt bottennapp. Att ha fokus på något annat ett tag har nog hjälpt både spelare och fans att samla sig lite. Trots en katastrofal inledning på säsongen har vi forfarande häng på våra största konkurrenter och med 30 matcher kvar av säsongen finns det således gott om tid att vända den här skutan. Negativiteten som förgiftat mitt sinne sedan Di Maria valde att agera 34-årig junior hade sakta vänts till något annat. Något som i alla fall var lite hoppfullt. 

Så släpps elvan. 4-4-2. Ingen Paredes, ingen Cuadrado, ingen Miretti och så McKennie som högerytter. Maaaax, det känns inte som rätt läge att inte ställa upp med bästa elvan. Det känns inte heller rätt att ett lag som inte kan skapa något framåt har så få offesiva spelare på planen samtidigt. Suck och stön, det blir nog en sån där usel insats igen. 



Mycket bättre feeling när matchen väl hade dragit igång.

Men tji fick jag! Juventus brukar förvisso kunna starta bra mot mindre lag för att sedan tappa det helt och hållet men det var någonting med matchen igår som kändes annorlunda. Det kändes som att Juve hade kontroll. Förutom en väldigt trevande start på andra halvlek där det uder 5-10 min kändes som att Bologna tog över matchen var gårdagen närmare en promenad i parken än dom krashlandningar laget har bjudit på tidigare. Och det var väldigt skönt att se. Att kunna hälla upp ett glas vin i minut 65 och bara sitta och mysa när det bjuds på bra kontringslägen resten av matchen var lika underbart som saknat. 

Visst, det var inte propagandafotboll och målfest (även om tre gjorda mål inte direkt hör till vanligheterna i Juve). Men det var det största fallet framåt jag har sett den här säsongen. Det tar jag alla dagar i veckan. 


En gnutta arbetsro?

Det här var precis den medicin som Juventus behövde just nu. En säker seger, en nolla bakåt och mål av våra målskyttar framåt. Det har sett frustrerat och omotiverat ut, men igår var det faktiskt lite fart under benen på laget. Det vanns lite närkamper och det kastades inte bort allt för många passningar. Förhoppningsvis är det här starten på ett annat Juve. Med en relativt enkel (om än otroligt viktig) match mot Macabi Haifa i veckan så finns det stora möjligheter att bygga lite momentum inför matchen mot Milan i helgen. Ett Milan som just nu ser riktigt skadeskjutet ut. 

Ponera att vi går från en svacka på fem matcher utan vinst till att ta tre raka trepoängare, då ser läget helt plötsligt väldigt mycket bättre ut igen. Det är lätt att slitas mellan himmel och helvete när det har sett ut som det gjort så pass länge, men man ska inte heller glömma bort att zooma ut och vara lite objektiv ibland. I och med segern igår gick vi faktisk om Inter. Bara det är ju värt att fira lite.  


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Hade inte speciellt mycket att göra men agerade stabilt där bak i buren. 

Danilo - 7
Lät ingen komma förbi på sin kant och följde med upp i anfallen när tillfälle gavs. Juves kanske mest stabila spelare dom senaste tre åren. 

Bonucci - 6.5
Lite slarvig/klantig under vissa delar av matchen men lyckades freda sitt mål utan större problem ändå. Börjar hitta tillbaks till det vertikala passningsspelet igen vilket låser upp motståndarna vid några tillfällen. 

Bremer - 7
Köttmur. Känns aldrig som att han behöver kämpa för att vinna en duell. 

Sandro - 6
Var inte alls dålig men bjöd inte heller på något spektakulärt, speciellt inte framåt. Tråkigt att han ska vara ohotad etta på vänsterbacken. 

McKennie - 7
Står för en fin assist och bra löpningar framåt. Är inte alltid vän med bollen men gjorde inte heller lika många enkla misstag som han brukar. 

Locatelli - 6.5
Skönt att ha honom tillbaka även om jag föredrar Paredes som regista. Locatelli gömmer sig llite väl mycket ibland. 

Rabiot - 6.5
Gör en helt ok insats vilket är allt man kan förvänta sig i Rabiots fall. En oförklarig tränarfavorit som förhoppningsvis gör sin sista säsong i Juve. 

Kostic - 7.5
Äntligen lossnade det lite för den nya serben! Gör sin bästa match i Juvetröjan vilket glädjer. Kämpar och vinner en hel del boll högt upp i plan och får dessutom bli målskytt efter en fin kontring och ett fantastiskt avslut. 

Milik - 7
Gör ett riktigt eurogol och funkar väldigt fint som target. Jag hade inte förväntat mig ett dugg av Milik när han värvandes men han har redan överbevisat mig. Med råge. 

Vlahovic - 7.5
Har nog aldrig varit mer involverad i spelet och åker hem för kvällen med 1+1 i statistikkolumnen. Grymt ju! 

Avbytarna kom in när matchen typ var slut så dom får inga betyg den här gången. Men gött att se Miretti tillbaka! 

Mikael Noaksson2022-10-03 10:11:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid