Efter Lazio 2 - 1 Juve: Ett spelade lag mot ett tjongande lag
Målsnittet fortsätter att sjunka för Dusan.

Efter Lazio 2 - 1 Juve: Ett spelade lag mot ett tjongande lag

Att Lazio skulle bli en svår nöt att knäcka visste vi på förhand. Men att Juve skulle bjuda på (ännu) en sjukt dålig insats rent fotbollsmässigt var väldigt tråkigt att se. Lazio vann rättvist, trots en ganska bra forcering av i slutet. 



Hög press, Allegris kryptonit.

Jag är långt ifrån någon fotbollsexpert. Men jag kan för mitt liv inte förstå hur enkelt det är att totalstympa Juventus uppbyggnadsspel genom att helt enkelt stå högt med laget. Under snart två års tid har det sett nästan exakt likadant ut varje gång motståndaren kliver upp i banan. Det behöver inte ens vara en hård press, ställ fem gubbar på Juves planhalva och vänta på att dom ska ge bort bollen. Det är som att hela mittfältet får panik och försvinner ur bild, kvar är tre backar som rullar bollen mellan varandra tills någon tappar den eller tvingas slå en chansboll i djupled. Varje. Jävla. Gång. Igår kom Juve knappt över planhalvan i första halvlek. Varför finns det inte en matchplan för det? Hur kan mister inte ha löst det här än? Allegri har tränat laget i två säsonger, då kan man kräva att laget åtminstone ska någon form av grundspel. Men icke. Kolla lång, slå tjong. 

Ett mittfält bestående av Locatelli, Fagioli och Rabiot är förvisso sämre än Kroos, Modric och Valverde, men dom är definitivt tillräckligt bollsäkra för att kunna spela sig ur en hög press. Nu får ingen av dom ens bollen i uppspelsfasen. Hur är det möjligt? Hur kan det gång på gång på gång på gång sluta med total panik och en snöboll? 


Hatten av till Lazio.

Innan matchen pratades det mycket om Lazios stabila defensiv. Men under matchen var det Lazios bollsäkerhet och kombinationsspel som gjorde att dom dominerade. Juventus var alltid steget efter, alltid sena in i varje situation. Det blev bättre i andra halvleks sista halva, men innan dess var det alltid närmare ännu ett Laziomål än en kvittering. Sarri vill spela och det lönar sig i dagens fotboll. Det ger laget ett självförtroende med boll som mynnar ut i målchanser. Deras 2-1 mål var fotbollsgodis, även om jag tycker att Cuadrado borde kunna läsa spelet bättre. Lazio rullade inte boll för rullandets skull, dom rullade boll för att vinna mark. Det fabbs alltid två tre gubbar att passa och det var alltid rörelse framåt. Mönster, till skillnad från Juves taktik ”hoppas det löser sig idag också / ge bollen till Di Maria och hoppas på magi”.

Jag tyckte alltid att det var ett jävligt dåligt beslut att ge en tränare som just vunnit ligan sparken. Att Sarri är ytterst kompetent i sin roll råder det inga tvivel om. 


”Mittbacken” Sandro.

När ska det här exprimentet ta slut? Killen är dålig defensivt som ytterback, att han flyttats in i mittlåset är helt sinnessjukt. Vad gör han på Lazios 1-0? Varför väljer han att filma istället för att gå in i en luftduell? Hoppa rakt upp och det där är inte ens en målchans. Nänänä, han känner ett finger i ryggen och väljer svandyket istället. Fine om det är i motståndarnas straffområde, det värsta som kan hända där är… ingenting? Men i eget straffområde, med SMS i ryggen? Använd kroppen din jävla vekling. Även om du inte vinner duellen så gör du det svårt för motståndaren. Nu kan SMS ta emot bollen på bröstet i lugn och ro och vara helt sopren med Szczesny. Det kan vara en av dom sämsta situationerna jag har sett en ”mittback” vara inblandad i. Om Juve förlänger kontraktet kommer jag att spy lite i munnen. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6.5
Kan inte göra något åt målen men gör några bra räddningar på resten.

Gatti - 6.5
Lite osäker med boll men sköter defensiven ganska bra.

Bremer - 6.5
Dom matcher han inte halkar i är han ofast väldigt stabil. Så även igår. 

Sandro - 5
Motivering ovan. Killen är totalt klapprutten. 

Cuadrado - 5.5
Nära två gula och tappar sin markering på bortre flertalet gånger. Inte mycket till hjälp offensivt heller. Juan är slut, det är bara att inse. 

Fagioli - 5.5
Gör sin sämsta match hittills då han osedvanligt dräller med bollen stup i kvarten. 

Locatelli - 6
Är inte regista men får spela regista. Gömmer sig i uppspelsfasen. 

Rabiot - 7
Grisar in ett mål och driver upp bollen i anfallslägen några gånger. Bäst i Juve igår. 

Kostic - 6
Hjälper inte till nämnvärt i uppspelsfasen och får inte in speciellt många inlägg. Förstår inte varför han alltid söker snett inåt bakåt den senaste tiden? 

Vlahovic - 5.5
VlahoWHO? 80 miljonersmannen gör ännu ett framträdande som spöket Laban på topp. 

Di Maria - 6
Står för några underbara tekniska nummer, men står för ännu fler bolltapp och dåliga beslut. 

Resten får inget betyg pga därför. 

Mikael Noaksson2023-04-09 11:15:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid