Efter Roma 2-2 Juventus: Det är bara att ta med sig poängen och glömma insatsen
Tuff andradag på jobbet för Pirlo.

Efter omständigheterna får vi med oss ett okej resultat. Spelet hackade betänkligt och försvarsspelet såg virrigt ut. Men med en man mindre och en så svag första halvlek är resultatet klart godkänt.

En första halvlek från helvetet

Är det ett arv från Sarri eller är det såhär det kommer se ut framöver? Det får framtiden utvisa, men fakta är att Juventus i första halvlek slarvar något enormt i försvarsspelet, har en total avsaknad av kreativitet på det centrala mittfältet och skapar ytterst få chanser.

Vi ska vara glada att vi bara låg under med ett mål efter första halvlek och inte spelade med en man mindre. Nej, insatsen i första var under all kritik. Det kan naturligtvis vara en barnsjukdom i det nya spelsättet eller en kvarleva från förra säsongen. Men lite orolig är man allt.

Saknar en Pirlo-typ på plan

Förra veckans insats gav i varje fall mig hopp inför framtiden och inte minst vårt nykomponerade centrala mittfält såg spännande ut. Nu förstår jag också att åtminstone en av Arthur och Bentancur ska in på mittfältet. Men känslan efter dagens första halvlek var att det saknades kreativitet, en spelfördelare, en regista, en Pirlo helt enkelt…

Matchcoach Pirlo

Insåg efter ett tag behovet av bättre kreativitet centralt och att Morata mer ser ut som Morata från hans andra säsong i Juve än hans första. Men strax därefter blir Rabiot utvisad och vi hinner aldrig se effekterna på hans byten.

Men trots utvisning fick Juve in kvitteringen. Jag vill tro att det är Pirlos matchcoachning som hjälpt. Spelet efter utvisningen ser bättre ut och mer kontrollerat. Vi vill se mer av den här typen av cynism och effektivitet i framtiden.

Det oroväckande är dock att de defensiva problemen från första kvarstod under stora delar av andra halvlek. Försvarsspelet måste förbättras omgående inför Napoli nästa helg. Det här löser du Andrea!

Spelarbetyg

Szczesny 7,5
Fantastisk räddning när Mkhitaryan får friläge i första. Tar nästan straffen och kan inget göra på 2-1. En världsklass insats.

Danilo 5,5
Inget uppenbart individuellt misstag men som en vital del av försvaret är han en del i det nonchalanta försvarsspelet. Fint inlägg till Ronaldos 2-2.

Bonucci 5
Gör inte bort sig men hela försvarsspelet såg slappt ut.

Chiellini 5
Nära att bli utvisad, men rätt att han fick stanna på plan. Annars samma som övriga i backlinjen inte den bästa dagen på jobbet.

Kulusevski (ut 85) 5,5
Okej insats av svensken. Hade några fina löpningar, men kan bättre.

Rabiot (utvisad 62) 2
Bjuder på en straff med en oförklarlig position på handen. Får gult. Fortsätter att spela dåligt och drar på sig ett andra gult, fullt logiskt i andra.

McKennie (ut 58) 5
En blek insats. Bara att ta nya tag.

Ramsey (ut 68) 5,5
Har en del intentioner. Men sätter, likt sina kamrater centralt i banan, inga hjärtan i brand den här kvällen.