Stadio Alberto Picco, 2021-09-22 18:30

Spezia - Juventus
2 - 3

Efter Spezia 2 - 3 Juve:  En lättnadens suck
Vår nya stjärna levererade när han var tillbaks i elvan.

Efter Spezia 2 - 3 Juve: En lättnadens suck

Det var svajigt värre men tillslut kunde Juventus ro hem säsongens första trepoängare i Serie A. Det var inte vackert, men det var otroligt viktigt.

Det var fotbollsdrama på hög nivå när Juventus åkte till Spezia för att spela boll. Här komme rmina tankar efter matchen. 


Phew...

Efter en match som kändes mer som det gamla Pazza Inter än den stabila gamla damen så får vi ta med oss det positiva i dom tre poängen. Spelet var helt ärligt ganska bedrövligt och Spezia var riktigt nära att göra 3-1 strax innan Juves kvittering. Ett mål som förmodligen hade inneburit ännu ett poängtapp. Hemmalaget var också nära att kvittera i slutet men den här gången var marginalerna på vår sida. Avgörande insatser från Chiesa och Szczeseny såg till att Juventus vände hem med säsongens första Serie A-seger i bagaget. Det var otroligt viktigt. Just nu spelar det ingen roll hur det ser ut, poängen måste in på kontot. Defensiven är oroande men det kan åtminstone inte bli mycket sämre än vad det är nu. Spelarna har det i sig och med lite tid kryddat med lite självförtroende så borde det bli bättre och bättre. Det vore konstigt annars.

 

Allegri efter matchen

Mister Max har den senaste tiden pratat mycket om att Juventus måste lära sig att lida för att vinna. Och även om jag tycker att ett lag av Juventus kaliber bör kunna gå på knock mot dom flesta så har han en poäng i att segrar inte kommer automatiskt. Du måste vara bredd att jobba för dom. Allegri menade på att det var bra att det blev en svettig seger mot Spezia. Annars hade laget tänkt att dom hade kunnat fortsätta att spela på samma (dåliga) sätt. Jag vet inte om det är efterkonstruktioner eller inte men det verkar i alla fall som att alla inblandade vet att dom måste prestera bättre. Ett i mina ögon något märkligt uttalande var att McKennie borde ha gjort minst fyra mål. Jag vet inte om han blandade ihop honom med Kean eller vad som hände där för jag kan inte minnas ett läge där Weston borde ha gjort mål? Visst, det var inte amerikanens bästa insats och samspelet med Bentancur i den defensiva delen var uselt. Men att han skulle ha gjort en massa mål tycker jag låter orättvist. Det pratas om att Juve är öppna för att sälja McKennie men jag gillar inte den tanken. Det jag gillar med honom är att han försöker driva upp tempot, antingen men en direktpassning eller genom att pressa motståndaren till misstag. Om det är någon på mittfältet som ska bidra med några mål så är det just han. Men som sagt, kanske inte just i den här matchen.

 

Om alla spelade med samma glöd som Fedex

Då hade vi nog inte suttit i den här sitsen från första början. Vilken urkraft han är på planen. Hans fina teknik kombinerat med det där drivet gör att jag ser fler och fler likheter mellan honom och Pavel Nedved. Chiesa kommer ha en avgörande roll i Juventus prestationer dom närmaste åren, det är jag helt övertygad om. Ett mål, åtta skapade chanser, 19 vunna dueller, åtta interceptions och fyra dribblingar säger det mesta. Vroom vroom Fedex!


Spelarbetyg

Szczeseny - 7
Verkar ha lagt den svajiga säsongsinledningen bakom sig och hittat mer av sitt gamla jag. Gör några fina räddningar och såg till att stänga till när det behövdes som mest.

Danilo - 6,5
Stabil men kunde ha gjort mer för att förhindra 1-1 målet. Följde inte med så mycket framåt vilket gjorde anfallsspelet något statiskt. Dock alltid lugn med boll och en grym spelare att ha i uppspelsfasen.

Bonucci - 6
Såg slö och valpig ut vid Spezias 2-1 mål och har fortfarande svårt att agera försvarsgeneral utan snuttefilten Chiellini. Fina långbollar dock, det ska han ha. Passningen fram till Rabiot vid 0-1 var magisk.

De Ligt - 7
Gör det förlösande 2-3 målet och kan inte klandras för något av dom insläppta bakåt. Skulle vara kul att se han och Chiellini bilda försvarsmur.

De Siglio - 5,5
En vänsterkant med MDS och Rabiot får det ju inte direkt att vattnas i munnen om du frågar mig.

Chiesa - 8
Gotta love him.

Bentancur - 5
Gotta sub him.

McKennie - 5,5
Bidrar offensivt med sitt raka spel men ger Spezia alldeles för stora ytor att spela i. Ingen mer pendel med dessa två herrar på mitten tack.

Rabiot - 6
Ganska typisk insats från Rabiot som sällan påverkar en matchbild speciellt mycket. Kan köpa att han lirar på vänsterkanten borta mot PSG men mot Spezia hade jag föredragit en riktig ytter.

Dybala - 6,5
Var ledaren i offensiven men lyckades inte i dom avgörande momenten denna gång. Bådar dock gott inför framtiden.

Kean - 7
Gör ett finfint mål och visar att han kan bli ett farligt alternativ i Allegris offensiv.

Om vi ser till avbytarna så stack Locatelli ut mest men Sandro var också ett steg eller tre upp från MDS-nivån han skulle slå. Bernardeschi gör ett helt ok inhopp och Morata fick med sig en assist.

Mikael Noaksson2021-09-23 16:38:43
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid