Stadio Carlo Castellani, 2022-02-26 18:05

Empoli - Juventus
2 - 3

Empoli 2-3 Juve: Onödigt svettigt
Dusan bjuder till dans

Empoli 2-3 Juve: Onödigt svettigt

Juventus lyckades besegra hemmalaget Empoli och plocka med sig alla tre poängen hem till Turin. Men det satt ganska långt inne. New guy Dusan var tillslut tungan på vågen med två finfina mål. 



Tre poäng är tre poäng
Även om det finns en hel del att klaga på efter en svängig bortaseger mot ett provinslag så är Juventus inne i ett skede där poängen är det enda som räknas. Atalanta har tappat formen, Milanolagen likaså. Om Juve kan ta in/dra ifrån ens ett poäng på någon av lagen före eller strax bakom i tabellen är det fantastiskt. Då spelar det ingen roll hur det ser ut. Att laget hade svårt att ta sig över planhalvan utan att slå en långboll gör inte så mycket. Jag har förlikat mig med att det är såhär det kommer att se ut resten av säsongen, så länge vi tar oss till CL är jag nöjd. Och sett till statistiken så är Juventus det lag i toppen som går bäst just nu. Det kanske inte ser bra ut, men om Maxs mannar håller det här tempot så kommer den där åtråvärda fjärdeplatsen vara kirrad när säsongen är slut. 


Vlahovic är allt Juventus har saknat
Även om det bara gått några veckor sedan han bytte Florens mot Turin har Dusan visat framfötterna ordentligt hos sin nya arbetsgivare. Mål i debuten, mål i CL-debuten och nu två avgörande baljor mot Empoli, det är ett bättre facit än många hade vågat hoppas på. Skillnaden mellan Vlahovic och alla andra anfallsalternativ i klubben är tydlig; Dusan lever för att göra mål. Det är inga extra toucher, inga onödiga passningar, inget kladd, ingen tveksamhet. Han vet var målet är och skjuter så fort han får chansen. Morata letar efter anledningar att inte skjuta, Vlahovic smäller bara på. Att Juventus nu hittat Ronaldos efterträdare i målprotokollet betyder oerhört mycket inför resten av säsongen. Personligen är jag även lite förvånad över vilken bra targetspelare han är. Det är svårt att ta bollen av Dusan vilket hjälper ett ganska lågt försvar att flytta upp positionerna. 


Men! Ingen match utan skador
Nästa man in i den proppade sjukstugan blir alltså Zakaria som förväntas vara borta typ två veckor efter vad som såg ut att vara en sträckt ljumske. Det kunde vi varit utan. Efter McKennies skada börjar mittfältet plötsligt att se tunt ut. 


Spelarbetyg

Szczesny - 6
Inte mycket att göra på målen men kunde ha kommunicerat bättre med backlinjen i situationerna som leder dit. 

Danilo - 7
En klippa.

Bonucci - 6.5
Saknad. Skönt att ha dig tillbaks Bonny.

De Ligt - 6.5
Köttig. 

Pellegrini - 6.5
Piggt framträdande från Luca. Borde gå före Sandro redan nu.

Cuadrado - 6.5
Kommer sällan till sin rätt som högerytter nu för tiden. Gör dock en ass till Dusan som höjer betyget. 

Locatelli - 6.5
Bytte av den skadade Zakaria och skötte det helt ok.

Arthur - 6.5
Startar hela anfallet till 1-2 med en brytning och fin pass framåt i banan. Kunde dock varit mer involverad i spelet. 

Rabiot - 7
Bröt mycket boll och hade en fin assist till Keans 1-0. 

Kean - 7
Gör ett fint mål som nog behövdes för självförtroendet. 

Vlahovic -  8.5
Allas vår nya kelgris bjuder på två mål av yttersta världsklass och ett enormt slit i targetspelet. 

Avbtarna får inget betyg men Morata gjorde ett gott jobb och en fin ass till 1-3. 

Mikael Noaksson2022-02-27 15:39:21
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid