En kvart kvar av Serie:A: Lazio
Milinkovic-Savic - En av Lazios största överraskningar den här säsongen

En kvart kvar av Serie:A: Lazio

Upploppsklockan har ringt och Serie:A ska hämtas hem. La Curva-redaktionen har tagit pulsen på de övriga redaktionerna för att se hur det tycker det har gått så här långt och vad väntar sig de sista nio matcherna.

Roma i förmiddags - klart vi kör grannen nu då. 
Arvid Larsson lotsar oss igenom Lazios säsong t.o.m. omg 29.


Lite knappt en kvart återstår av Serie:A  2016/17 (9 matcher). Hur skulle du symbolisera säsongen så här långt för ditt lag?
Det är svårt att inte lyfta fram Simone Inzaghi som en symbol för Lazios säsong så här långt. Han kastades in sent när Bielsa hoppade av och har verkligen bara kört på sedan dess. Utan prestige och bara med Lazios bästa för ögonen. En kämpainsats mot oddsen precis som lagets insats i övrigt. Ingen hade nog räknat med det utifrån hur det såg ut under fjolårssäsongen, men Inzaghi har verkligen gjutit nytt mod i laget.

Vilka/vilken spelare har överraskat positivt på dig?
Först och främst får jag nämna Sergej Milinkovic-Savic. Han har verkligen växt ut till en ordinarie spelare under säsongen och är en stor anledning till att Lazio behövde låna ut talangen Danilo Cataldi i vintras för att ge honom speltid. Sergejs bollkontroll och fysik gör honom svårstoppad och kan han även förbättra sitt värderande så finns här en potentiell storspelare. Ciro Immobile blev annars den målskytt och vinthund som Lazio behövde efter Klose och han har även redan överträffat tyskens målskörd under en säsong. Om Ciro skulle vara mer kylig i avslutslägen hade han säkert kunnat ha gjort desto fler mål. Dessutom har vi Thomas Strakosha som till skillnad från Etrit Berisha ser ut att på allvar kunna ge Federico Marchetti en rejäl utmaning om vem som ska vara förstemålvakt i Lazio framöver. Han agerar lugnt och moget i mål, inte alls lika fladdrig som Marchetti tyvärr kan vara.

Vilka/vem har överraskat negativt?
Federico Marchetti har tyvärr visat sig vara ännu mer opålitlig denna säsong och med sina återkommande skadebekymmer kommer hans självförtroende tyvärr inte få honom att växa heller. En kraft i omklädningsrummet, men frågan är om det inte är dags att gå vidare nu?

Många trodde annars att Danilo Cataldi skulle ta nästa steg denna säsong, men i konkurrens med Lulic, Biglia, Parolo och nu även Sergej så behövde han söka speltid på annan ort. Förhoppningsvis får han sin revansch nästa säsong.


Vad har varit det stora bekymret för laget?
Matcherna mot storlagen. Tyvärr har Lazio antingen spelat för passivt eller varit alldeles för trubbiga framåt för att få med sig viktiga poäng i toppmatcherna och mot de direkta konkurrenterna om Europa. Inzaghi behöver under återstoden av säsongen se till att laget håller sig fräscha och fokuserade på uppgiften i kommande toppmatcher som kommer att dugga tätt under avslutningen.

Om man vänder på det, vad har varit lagets styrkor?
Löpstyrkan lyfts ofta fram och Lazio ligger som lag i topp över sprungna kilometer under matcherna. Annars har Inzaghi med allt som hände i somras fått till en bra lagmoral och inställning. Det verkar även finnas en bra sammanhållning utanför plan och alla tycks till synes spela en viktig roll för laget oavsett om du spelar eller inte.

Vad ser du framemot av de sista nio matcherna?
— Givetvis avgörandet av Europa-platserna och om något av de jagande lagen i slutändan kan hota Roma eller Napoli om CL-platserna.

Avslutningen av säsongen, vad ororar dig mest?
Främst att Ciro Immobile skulle bli skadad med tanke på alternativet(?) som finns bakom honom i Djordjevic. Ciros målskytte är avgörande för Lazios möjligheter.

Tycker du laget har motsvarat förväntningarna?
Sett till förutsättningarna med Bielsas sena avhopp så har Inzaghi och laget överträffat förväntningarna med att vara så nära toppen som de är just nu. Laget slöt sig istället av det som hände och har verkligen visat att de är att räkna med.

Om du ser på serien i sin helhet, hur tycker du den har varit?
Toppstriden har väl sett ut som den har gjort tidigare år, men kampen där bakom har denna säsong varit mer jämn och med Gasperinis Atalanta som en stor överraskning. Lagen har turats om att slå varandra vilket har gjort att det åtminstone i toppen inte har blivit så skiktat som tidigare år. Det har annars varit en spännande säsong med mer känsla av att vad som helst kan hända i en enskild match. Däremot ser det ut som att bottenlagen inte ens från början hade i Serie A att göra tyvärr.

Hur ser din avslutning av serien ut? Fem olika kategorier... Vinnare, CL, EL, nerflyttning och ditt lag.
Juventus lär med sitt försprång och truppstyrka hålla ifrån och återigen vinna Serie A. Bakom dem bör även Napoli och Roma hamna om inte någon annan hinner utmana dem. Även om jag kanske något naivt hoppas att vi ska kunna göra det, är det kanske mer realistiskt att Inter är det lag som har spetsen och effektiviteten nog för att ta tillräckligt med poäng under våren. I övrigt tror jag på att Lazio och Milan slåss om EL-platserna. Atalanta ”borde” falla ifrån med sin tunnare trupp och sitt beroende av ”Papu” Gomez formkurva. De tre lagen i botten nu (Pescara, Palermo och Crotone) är troligen de som också lämnar Serie A denna säsong.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2017-03-26 18:38:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)