En till förlust för Napoli

Napoli föll med 3-0 borta mot Torino.

Det slutade med nytt poängtapp för Napolis del i dagens ligamöte mot Torino. Laget har nu en vinst på de senaste sex matcherna och Mazzarri har inte lyckats vända Napolis säsong ännu och frågan är hur lång tid han har på sig. Salernitana väntar på lördag innan det blir två veckors uppehåll (i ligan) i och med jippot med Supercoppan.

Fram till den 43 minuten var det en jämn historia då Napoli trots allt stod för en ok (med denna säsongs mått) insats. Man hade ett par skott mot mål, Raspadori hade ett jätteläge som borde ha blivit mål och hemmalaget skapar inte massor heller. Men 1-0 precis före paus var snöpligt och tvingade Mazzarri och på bänken vikarierande Frustalupi att agera direkt i paus istället för att vila på hanen. Kanske känner Mazzarri en viss stress, så här dåligt trodde han nog inte det skulle bli när han tog jobbet. Nyvärvade Mazzocchi kom in och utmärkte sig direkt, troligtvis var snubben rejält övertänd. Han hetsade fram en hörna efter en halvgalen rusch ute till höger, han klev ett par minuter senare in med sträckt ben i en motståndare och fick rött kort direkt. Vilken fiaskodebut för killen!

Därefter fick Napoli det svårt, med tio spelare och en redan hackande offensiv var det omöjligt att  vaska fram ett tryck med chanser mot hemmalagets mål. Istället gjorde Torino 2-0 och allt var över. Det tredje målet var bara logiskt.

Napoli försökte lite mot slutet och Simeones inhopp gav åtminstone små glimtar av försök. Förhoppningsvis inser den som tränar Napoli nästa vecka att argentinaren måste ges mer speltid, kanske tom starta i matcherna som nia. Eller varför inte spela Simeone ihop med Raspadori. I övrigt är det tunt just nu för Mazzarri att göra stora ändringar då många saknas. Osimhen och Anguissa är borta i Afrikanska mästerskapen, Natan och Meret skadade och borta minst januari ut. Å så har vi nya Mazzocchi som nu är avstängd nästa vecka mot Salernitana. Så läget är inte speciellt bra för Napoli att kunna lyfta.