Ett vägskäl i Udine
Har De Rossi receptet för att göra mål på beställning inom 18 minuter?

Ett vägskäl i Udine

I Udine kommer det spelas 18 minuter fotboll som mycket väl kan komma att definiera en hel säsong.


Efter nederlaget mot Bologna har De Rossi och hans mannar inte råd att tappa många fler poäng i en mycket jämn kamp om Champions League-platserna. 

Närmaste två veckorna väntar en galen slutspurt på säsongen när Roma i tur och ordning ställs mot Napoli (b), Leverkusen (h), Juventus (h), Leverkusen (b) och slutligen Atalanta (b).

Ligaföreningen hade även den “goda smaken” att neka Romas önskemål om att senarelägga matchen mot Udinese för att laget skulle kunna förbereda sig för mötet med Leverkusen på bästa sätt (eftersom de då hade kunnat möta Napoli på lördagen istället för söndagen). Roma, som tack vare fyra semifinaler i Europaspel i rad, har varit starkt bidragande till att Italien fått en femteplats nästa säsong i Champions League.

Klubben skrev en kommuniké där de kritiserade beslutet och Daniele De Rossi var även skarp i sin kritik på presskonferensen inför matchen mot Bologna. Han avslutade dock med att han sätter punkt för det i och med hans uttalande för att lägga all energi och kraft på det han och laget kan påverka. Vilket är att göra minst ett mål på 18 minuter i Udine.

“Vi måste gå in med inställningen att börja matchen så bra det bara går. Vi har gjort mål de första 18 minuterna i många matcher så det är inte en omöjligt uppgift. Att hantera resan dit och tillbaka på bästa sätt är mer komplicerat. Men nu är det bestämt så, och vi åker dit för att vi vinna för vi är verkligen i behov av tre poäng” sade DDR efter matchen mot Bologna.

Roma har faktiskt gjort mål de första 18 minuterna i sex av 19 matcher under Daniele De Rossis ledning. Tidigare på säsongen under Mourinho gjordes fem mål de första 18 minuterna så Roma har inlett många matcher starkt och gjort mål tidigt.

Vi får hoppas att den vetskapen kan skänka en tro till spelarna att det är möjligt. För de tre poängen som står på spel i Udine ikväll kan mycket väl bli säsongsdefinierande. 

Daje Roma facci un gol, daje Roma facci un gol, daje Roma daje Roma facci un gol!


I en tidigare artikel skrev vi om curvans vänskaper där vi redogjorde för vänskapsbanden med
Udinese (https://www.svenskafans.com/italien/roma/sammanstallning-curvans-vanskaper-667165).
Det bandet verkar ha växt sig starkare och vid bortamatchen 14 april möttes de tillresta romanisti 
av denna banderoll från hammacurvan. Curva Sud publicerade bilden på sociala medier där den mottogs
av idel glada tillrop och önskan om en gemmelaggio från många. Fortsättning följer.

Niclas Ekström2024-04-25 11:30:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?