Europakollen: Napoli

Europakollen: Napoli

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Fredrik Krueger – Napoli-redaktionen

Hur är läget i laget just nu? 
- Det fanns en oro att VM skulle förstöra den otroliga formen från i höstas men i nuläget känns det fortfarande riktigt bra. Visserligen hackade laget spelmässigt i början av januari, Kvara flyger inte lika bra längre - men laget fungerar ytterst väl ändå. Osimhen håller sig undan avstängningar/skador och öser in mål. Så, det känns bra.

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet? 
- Gruppspelet var en otrolig resa för Napoli då laget körde över samtliga motståndare i nästan alla sex matcher. Det går att säga att det bästa av Napoli hösten 2022 var just i CL.



Ni lottades mot Frankfurt. Dina spontana tankar kring det? 
- Eintracht kändes som en bra lottning även om Napoli inte är en sådan stor favorit som många säger. Tyskarna är bra men precis som Napoli inte bortskämda med slutspel i CL (och med samma orutin som Napoli). Dessutom har Napolis säsong i Serie A nu gjort att avancemang ur grupp och en åttondelsfinal i CL har konkurrens av en plötslig jakt på scudetton. Jag tror inte det påverkar laget ännu utan denna åttondelsfinal borde bara ge en härlig känsla, men självklart kan det dyka upp prioriteringsfrågor då Napoli kanske inte bara har en "kul vår" framför sig. Men spontant känns det som  att Napoli ska kunna vinna mot tyskarna.

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare? 
- Det finns goda chanser att ta sig vidare, kanske 56-44% i Napolis favör?

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva? 
- Vinna CL lär någon av de gamla vanliga göra. Napoli kan ta sig vidare en omgång till men om man går ännu längre (allt kan hända pga lottning osv) tror jag det kan störa jakten i Serie A.
 

SvenskaFans.com2023-02-21 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)