Europakollen: Roma

Europakollen: Roma

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Melker Gadd – Roma-redaktionen

Hur är läget i laget just nu? 
Läget är blandat med tanke på Zaniolo-situationen, konflikter mellan Curvor och cup-uttåget. Trots det är vi fortfarande med i topp fyra racet tack vare Juventus poängavdrag, Milans förfall och en stark inledning i ligan 2023. Nu efter mercaton är stängd känns det som de stora rubrikerna kommer avta, vilket blir nyttigt för truppen och Mourinho.  


  
Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet? 
- Vi stod för två missräkningar i gruppspelet. Första matchen mot Ludogorets i Bulgarien och hemmamatchen mot Real Betis där gästerna avgör sent. Roma räddar upp med en poäng borta i Andalusien och löser vinst mot de två sämre lagen i gruppen vilket gav avancemang. På pappret en grupp vi ska vinna, men med hänsyn till skadeläget under hösten och förlusterna i gruppen får play-off i slutspelet ändå anses som godkänt.  
 
Ni lottades mot Red Bull Salzburg. Dina spontana tankar kring det? 
- En tråkig lott supportermässigt eftersom klubben inte har någon historia eller läktarkultur. Sportsligt känns det småklurigt med tanke på identiteten de har med unga och snabba spelare samt ett spelsätt många topplag fått besvär mot. Men vi fick inte den värsta lotten, så på pappret hyfsat nöjd.  
 
Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?
 
- Goda med Mourinho som cuptränare och erfarenheten laget har sedan förra året av ECL-titeln. Jag tror laget kommer bevisa att man kan mycket bättre än senaste cupmatchen mot Cremonese och tar sig vidare från detta dubbelmöte. 
 
Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva? 
- Favoriter är Barcelona som ser väldigt starka ut. Nämnvärt är Juventus som måste av alla lag i slutspelet prioritera EL mest med tanke på CL platsen. Jag tror Roma tar sig vidare från play-off rundan men faller i åttondelen. Roma är extremt beroende av en stomme ordinariespelare och har inte lyckats med rotation i mindre matcher. Det och prioritering för ligan tror jag tyvärr kommer sätta stopp för ett Europa League äventyr. 

 

SvenskaFans.com2023-02-15 21:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)