Fans i fokus: ”Är stolt över klubbens filosofi”

Fans i fokus: ”Är stolt över klubbens filosofi”

Dåså, då har vi hamnat i Milanos Södertälje - dvs Bergamo - och kollat in Atalanta och Arvid Franzén.

- Vem är du och hur hittade du till SvenskaFans?
Arvid heter jag och är 23 år gammal från lilla staden Nyköping. Är en riktig fotbollsnörd som ser extremt mycket fotboll och älskar sporten med allt vad den innebär. Hur jag hittade till Svenskafans var genom en vän som många känner till i Keven Bader som tipsade mig om att börja skriva nånstans om fotboll. Då hörde jag av mig till Johan Stistrup och vips så fick jag möjligheten att skriva för Svenskafans, men det tog ett tag efter jag fick frågan men med tjat och stöttning från honom så klev jag in i slutändan!  

- Varför blev det just Atalanta? Val eller slump?
Absolut ingen slump, jag fastnade helt klart för projektet för ca 4 år sedan. Sedan började jag läsa på mer om både klubben och staden. Älskar att hålla på laget som utmanar de stora ”randiga” lagen främst. Fotbollen man står för är helt klart den mest underhållande från alla toppligor, det kan ingen säga emot. Det är mitt lag och min fotboll jag vill se helt enkelt!

- Om du fått välja favoritklubb idag, hade du då valt din klubb?
Självklart! Tröjorna, emblemet och den fotbollen som bedrivs. Jag behöver inte skämmas.

- Vilket lag förlorar man helst inte mot som Atalanta-supporter?
Lazio och Inter tycker jag, skulle just nu säga Inter faktiskt. Conte är en fantastiskt meriterad tränare men han är otroligt svår att tycka om som motståndarsupporter. Dessutom en spelare som Barella, en fantastisk fotbollsspelare men även där en otroligt störande personlighet på planen.

-Lagets smeknamn - vad/vilka är det och vad kommer de ifrån?
La Dea! Namnet kommer ifrån den grekiska mytologin.  

- Vad kallas Atalantas supportrar?
Atalantinis för det mesta men är du från ultras så kallas de för Curva Nord Bergamo!

- Hur påverkar Atalanta ditt vardagliga liv? 
Påverkar mycket såklart, sur som fan om vi förlorat en match i några dagar. När vi vinner så är det alltid en jäkla stolthet med tanke på den fotbollen vi oftast lyckas prestera med mycket mål.

- Sett ditt lag på plats? Hur ofta i så fall?
Folk kommer säkert garva men jag har inte hunnit tagit mig dit än!  Mycket med familj i mitt privatliv och sen denna jäkla pandemi har varit hindret hittills men så fort man får åka igen kommer jag ta flyget från Skavsta direkt till Bergamo! Längtar!

- Favoritspelare nu och genom tiderna?
Min favorit i laget nu måste jag ändå säga är Josip Ilicic. När han är i form så är det få fotbollsspelare som är mer underhållande att se på! Borde få mer uppmärksamhet av media och andra supportar. En tidigare spelare som var en stor favorit var Franck Kessie som nu tyvärr spelar i Milan. Otrolig spelare som kan styra och äga ett helt mittfält i princip!

-Ultimat drömvärvning?
Oj! Ultimat men ändå helt okej realistiskt sätt till vart han är i karriären, då skulle jag vilja värma upp Philippe Coutinho igen till den Coutinho han var i Liverpool! Perfekt ersättare till Papu Gómez.

- Vad är du mest stolt över när det gäller ditt lag?
Låter lite som en upprepande skiva här men det är ju såklart våran filosofi, hur vi vill spela fotboll. Stoltheten är ju också att kunna utmana de stora trots att vi inte alls har i närheten av samma ekonomiska muskler! Det visar hur fin fotbollen kan vara.

- Och minst stolt över?
Oj jag vet inte på rak arm men vi får väl se vad som egentligen hände i den där pausvilan mot Midtjylland. Vem vet, kanske har klubben behandlat Papu felaktigt? Den som lever får se.

- Realistisk dröm inför framtiden?
En Realistisk dröm vore väl att fortsätta vara med i toppen och utmana de andra. En Coppa Italia titel eller vinna Europa League kanske vore kul!

La Curva-redaktionen2021-02-01 18:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)