Fiorentina 0-2 Napoli: Första halmstrået taget

Napoli besegrade violerna borta i den första måste-matchen av två.

Napoli hade både otur och tur med sig i dagens måste-match mot Fiorentina. Laget var tvunget att vinna för att drömmen om Champions League skulle leva.

Första halvleken var positiv ur Napoli-synpunkt om man bortser från det faktum att inga mål gjordes i lagets favör. Insigne prickade ribban på en frispark och Osimhen var väldigt rörlig och grabbens första touch och blick för spelet börjar bli mer och mer anpassad till Napolis spelstil. Bakåt sett var Fiorentina inget större hot förutom ett par spelvändningar som mer eller mindre rann ut i sanden med tama avslut.

Andra halvlek gick lite i samma spår tills dödläget bröts med en VAR-dömd straff. En tröjdragning på Rrahmani dömdes till straff. Något billig, men hade förseelsen skett ute på plan hade det blivit frispark så straffen var väl korrekt dömd ändå i slutändan. Insigne klev fram och var ovanligt tam i avslutet och missade själva straffen men slog påpassligt in returen och 0-1 med ena lilltån i Europas finrum.

Napoli fortsätter att mata på med sitt fina passningsspel och Insigne prickar målramen igen en stund senare efter en fin klack av Zielinski. Samme Zielinski skulle sedan spika igen matchen med ett avslut som tar på Fiorentinabacken Venuti och ställer Terraciano helt. 0-2 och Napoli kontrollerar av matchen därefter.

En kärt återseende av Callejon fick vi också se, kort men fint att se honom igen. Napoli gör jobbet och vinner, nu gäller det bara att vinna sista matchen så har man gjort allt i sin makt för att knipa sista Champions Leagueplatsen.

Lagen:
Fiorentina: Terracciano; Milenkovic, Pezzella, Caceres; Venuti, Bonaventura (Callejon 77), Pulgar, Castrovilli (Eysseric 66), Biraghi (Igor 66); Vlahovic, Ribery (Kouame 83)
Napoli: Meret; Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj; Fabian Ruiz, Bakayoko; Politano (Lozano 76), Zielinski (Mertens 76), L Insigne; Osimhen (Petagna 84)