Fiorentina - Cagliari
1 - 0

Äntligen en hemmaseger!

Dragowski var bäst och Vlahovic avgjorde när Fiorentina besegrade Cagliari.

Fiorentina öppnade starkt, som man har gjort i åtskilliga matcher, och såg inte tyngda ut av den svaga placeringen i ligan utan pressade frejdigt. La Viola dominerade med eftertryck och skapade en del chanser, bl a snappade Vlahovic upp en dålig hempass, men hans avslut träffade Cragno på axeln när han försökte peta in bollen i snäv vinkel. Pezzella hade en nick i utmärkt läge som han borde ha lagt på mål istället för mot bortre stolpen. Fiorentina fick också straff för ruff på Vlahovic som tog bollen för att lägga den själv, men en snabb VAR-kontroll visade domare Giacomelli, helt korrekt, att det inte var straff.

En kvart senare sänkte Igor vårdslöst Cagliaris anfallare João Pedro i eget straffområde vilket renderade en solklar straff till vännerna från Sardinien. Pedro slog en hård bredsida mot Dragowskis vänstra stolpe men Grande Drago tog den pantervigt. Efter Cagliaris straff så tappade Fiorentina initiativ och presspel och Cagliari jämnade spelmässigt ut matchen i slutet av första halvlek.

Efter en distinkt brytning och snabb pass från Martínez Quarta i mitten av andra halvlek gör Callejón sin första poäng, och första nämnvärda insats för Fiorentina överhuvudtaget, med en fin rusch och ett distinkt inlägg till Vlahovic som glidtacklade upp bollen i nättaket. Enormt rättvist. Och ett mycket snyggt anfall.

Målet räckte till seger. Men det krävdes ytterligare en fantomräddning i form av en fotparad av Dragowski på ett distansskott som ändrade riktning. Fiorentina vinner matchen med 13-9 i chanser, 4-2 i skott på mål och 9-5 i hörnor. Det är sådana siffror som ackumulerat ger en uddamålsseger. Amrabat var mycket duktig och Vlahovic och Milencovic starka och stabila. Caceres hade mycket boll och han och Biraghi matade på med inlägg, tyvärr av rätt tveksam kvalitet, även om Fiorentina hade folk i boxen. Bäst var som vanligt Dragowski. Han förtjänade verkligen att få hålla nollan.